Ελλάδα

Έκτακτα μέτρα στις φυλακές λόγω κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικό σχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης όλης της χώρας με τη διενέργεια συνεχόμενων τεστ για κορονoϊό, δημιουργία ειδικών μονάδων για κρατούμενους σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας και διάθεση γιατρών και νοσηλευτών στις φυλακές, ξεκινώντας από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη δραματική έξαρση των κρουσμάτων covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Λευτέρης Οικονόμου, οι γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

* Κάθε εβδομάδα στους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης θα διενεργούνται έλεγχοι.

* Θα γίνονται τεστ στους κρατούμενους, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις φυλακές που εμφανίζουν υψηλό ιικό φορτίο.

* Σε δύο νοσοκομεία της Αττικής δημιουργούνται ειδικές μονάδες με κλίνες για κρατούμενους οι οποίοι θα μεταφέρονται εκεί, εφόσον απαιτείται νοσηλεία τους.

* Τέλος, οι Υγειονομικές Περιφέρειες σε όλη τη χώρα θα παραχωρήσουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κατά τόπους Καταστήματα Κράτησης.

Ειδικά για το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα, αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ το οποίο θα πραγματοποιήσει τεστ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων: Ελέγχονται 40 κτηνοτρόφοι – Δικογραφίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος
Στην έρευνα περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο ψευδών βεβαιώσεων, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα ύπαρξης οργανωμένης εγκληματικής δράσης
ΟΠΕΚΕΠΕ
Αλόννησος: Δύο νέα φωκάκια γεννήθηκαν στο Θαλάσσιο Πάρκο – Ελπίδες για νέο ρεκόρ γεννήσεων της μεσογειακής φώκιας
Το πρώτο νεογνό της φετινής περιόδου εντοπίστηκε σε ανοιχτή παραλία - Πέρσι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φώκιες γέννησαν και θήλασαν τα μικρά τους εκτός σπηλιών
Φώκια
ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Φιρινίδη και της 35χρονης συζύγου του
«Η ολοκλήρωση των απολογιών σηματοδότησε την περάτωση της συνεργασίας διότι προέκυψε διαφωνία ως προς τη χάραξη της υπερασπιστικής γραμμής, καθώς και τον τρόπο δημόσιας έκφρασής της», αναφέρει η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Τσάκου
ΜΚΟ
43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Οι παρεμβάσεις της Τροχαίας επηρεάζουν ήδη κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση αναμένεται το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα
Μαραθώνιος