Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ για επιχειρήσεις και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο – Ποιους αφορά

Έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ για επιχειρήσεις και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο – Ποιους αφορά

Το ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε, υπογράφηκε η απόφαση την Πέμπτη και τις επόμενες ημέρες θα είναι στον αέρα η πρόσκληση ενός νέου προγράμματος ΕΣΠΑ το οποίο θα είναι επιδότηση στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου εκείνων των επιχειρήσεων των περιοχών που ήταν κλειστές με αυστηρότερο lockdown, με αυστηρότερη καραντίνα στην περίοδο των εορτών και που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με τη μέθοδο του click-away που λειτούργησε η υπόλοιπη αγορά κατά την περίοδο των εορτών.

Έτσι, λοιπόν, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης: «αφορά περιοχές στη Δυτική Αττική, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κτλ., όπου κατά την περίοδο των εορτών ήταν σε σκληρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καμία πώληση οι λιανικές επιχειρήσεις με καμία μέθοδο λόγω των εκτάκτων και πολύ αυστηρών τότε μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ή η περιοχή της Κοζάνης στη Δυτική Μακεδονία».

«Θα λάβουν», όπως είπε, «έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα, όχι δάνειο, επιχορήγηση 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ κάθε εργαζόμενος.» 

Πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει γιατί «αυτές οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσμενέστερη θέση από τις άλλες τις υπόλοιπες ομοειδείς επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια λόγω μίας ατυχίας και αντιμετώπισης της πανδημίας, θα λάβουν και ευνοϊκότερη μεταχείριση και μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση». 

Κλείνοντας αναφέρθηκε συνολικά στην πανδημία λέγοντας: «Όμως, είμαστε κοντά στο τέλος αυτής της περιπέτειας. Οι εμβολιασμοί προχωρούνε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Η Ελλάδα είναι πια στην πρώτη ταχύτητα των εμβολιασμών στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε εχθές και ο Επίτροπος,  κύριος Μαργαρίτης Σχοινάς και όπως λένε και όλα τα στατιστικά στοιχεία. Είμαστε στην πρώτη τριάδα πια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ταχύτητα των εμβολιασμών και να συγχαρούμε το Υπουργείο Υγείας για αυτό. Και άρα είμαστε στο τέλος της διαδρομής. Λίγη μόνο υπομονή χρειάζεται για μερικές εβδομάδες και αυτή η περιπέτεια θα είναι πίσω μας και θα προχωρήσουμε σε μία καινούργια εποχή υπό πολύ καλύτερες συνθήκες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις