Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τραγωδία δίχως τέλος! 81 επισήμως οι νεκροί – “Καρφιά” της Πυροσβεστικής για τα drones στα καμένα!

Τραγωδία δίχως τέλος! 81 επισήμως οι νεκροί – “Καρφιά” της Πυροσβεστικής για τα drones στα καμένα!
Φωτογραφία: Eurokinissi

– 81 ανθρώπινες ψυχές χάθηκαν από τις φωτιές σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό -Για πάνω από 100 -δυστυχώς- οι εκτιμήσεις!
– Ξεχειλίζει η οργή από κατοίκους της περιοχής στο Μάτι που γλίτωσαν την τελευταία στιγμή!
– Κάποιοι είδαν την πρώτη τους κατοικία να γίνεται στάχτη!
– Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στους πληγέντες – Δείτε το βίντεο – 6.000 ευρώ σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις – Επίδομα ίσο με δύο συντάξεις στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ
– Βίντεο και φωτογραφίες από τα μέτωπα του πύρινου ολέθρου – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μέσα από το live blogging του newsit.gr

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τα όσα συμβαίνουν μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική που πήραν τα πάντα στο διάβα τους. Ανθρώπινες ζωές, κόπους μιας ζωής και ανυπεράσπιστα ζώα.

81 ονόματα συμπεριλαμβάνονται επισήμως στην λίστα της φρίκης. Την λίστα των ανθρώπων που εν έτει 2018 πέθαναν από φωτιές. 71 ενήλικες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, 9 εκ των οποίων είναι οι διασωληνωμένοι. Παράλληλα, 11 παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Παίδων.

Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων, ωστόσο εκτιμάται πως είναι δεκάδες, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως οι νεκροί ίσως ξεπεράσουν τους 100…

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Οι φωτιές που προκάλεσαν την πολύνεκρη τραγωδία

Ακόμα και σήμερα φουσκωτά σκάφη του Λιμενικού ερευνούν τις ακτές αναζητώντας σορούς ανθρώπων που είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν από τις φωτιές, κολυμπώντας στη θάλασσα.

Παράλληλα, κλιμάκια της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών ελέγχουν τα σπίτια. Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους συγγενείς να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν.

Την ίδια ώρα, λειτουργεί κανονικά και η ανεξάρτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται σε λειτουργία και στην οποία οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν φωτογραφίες και ονόματα των συγγενών και των φίλων τους που αγνοούνται μετά το πέρασμα της φονικής πυρκαγιάς από τους οικισμούς στον Βουτζά και στο Μάτι.

Επιπρόσθετα, και η Google ενεργοποίησε ειδική σελίδα για τους αγνοούμενους από τις φωτιές στην Αττική. Εκεί μπορεί κάποιος να δηλώσει ότι ψάχνει κάποιον ή να δώσει πληροφορίες για κάποιον που ήταν στις πληγείσες περιοχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις