Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

ΕΛΑΣ: Έκδοση αντιγράφου από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων στο gov.gr 

ΕΛΑΣ: Έκδοση αντιγράφου από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων στο gov.gr 

Τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά αντίγραφο από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλέον οι πολίτες. Η νέα αυτή υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr και το μόνο που χρειάζεστε είναι τους κωδικούς του Taxisnet ή web banking. 

Όσοι πολίτες επιθυμούν αντίγραφο από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ. μπορούν από σήμερα να μεταβούν στο gov.gr και να κάνουν την σχετική αίτηση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θα πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Καταγγελίες».

Ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet ή με τους κωδικούς web banking και υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά, στο Αστυνομικό Τμήμα που καταγράφηκε το αδίκημα ή το συμβάν. Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, το αντίγραφο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη, ο οποίος ταυτόχρονα ειδοποιείται με SMS και email ώστε να εντοπίσει και να αποθηκεύσει ή να εκτυπώσει το έγγραφο μέσω του my.gov.gr.Το αντίγραφο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (Κωδικός QR, Κωδικός ασφαλείας, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα) και μπορεί να προσκομιστεί για κάθε νόμιμη χρήση.

Όλα τα στοιχεία του πολίτη για την υποβολή αίτησης έκδοσης αντιγράφου από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων αντλούνται αυτόματα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας. Επιπλέον, μέσα από τις ηλεκτρονικές θυρίδες που έχουν αποδοθεί στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εξασφαλίζεται η αμεσότητα, η ακρίβεια και η διαφάνεια όλης της διαδικασίας, καθώς οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός τους βήμα – βήμα, από τη χρέωση μέχρι τη διεκπεραίωσή του, χωρίς να προσέρχονται με φυσική παρουσία στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ελληνική Αστυνομία, το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις