Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελάχιστα τα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ανά βάρδια έχει μείνει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τι έχει συμβεί;

Από τις 20 Νοεμβρίου έχουν λήξει οι ετήσιες συμβάσεις, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα ΕΚΑΒ αφήνοντας τα νησιά του βορείου Αιγαίου με τεράστιες ελλείψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πολύπαθα- λόγω τεράστιων προσφυγικών ροών- νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως η Λέσβος και η Χίος υπάρχουν τεράστια κενά σε διασώστες, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους κατοίκους των νησιών.

Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά: Στην πλειονότητα των νησιών του Βορείου Αιγαίου υπήρχαν τρία ασθενοφόρα ανά βάρδια και ένα ασθενοφόρο κάλυπτε τη βραδυνή βάρδια. Πλέον υπάρχει ένα ασθενοφόρο για κάθε βάρδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την αύξηση των προσφυγικών ροών τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 80%, ενώ τα ασθενοφόρα είναι πλέον λιγότερα.

Το ΕΚΑΒ σηκώνει τα χέρια ψηλά για τις ανάγκες ακόμη και των προσφύγων. Σε Λήμνο, Μυτιλήνη, Λέρο και Σάμο θα έχουμε μεγάλα προβλήματα“, λεει χαρακτηριστικά στο newsit.gr, ο Προεδρος των εργαζομένων των ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

“Πολάκης και Ξανθός εγκαινίασαν τις αεροκομιδές στη Σύρο αλλά υπολειτουργεί ο τομέας της Ρόδου. Θετικό μέτρο αλλά τα προβλήματα παραμένουν πχ στη Ρόδο με τις βάρδιες να μην βγαίνουν. Περιμένουμε τις μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων ΕΚΑΒ. Συνέχεια εξαγγέλουν προσλήψεις. Η προκήρυξη δεν έχει εμφανιστεί και αφορά 100 διασώστες”, προσθέτει.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε