Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Eldorado Gold: Άλλο ένα θετικό βήμα η έκδοση άδειας

Eldorado Gold: Άλλο ένα θετικό βήμα η έκδοση άδειας

Για ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός κάνει λόγο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns.

Ο κ. Burns έκανε αυτή τη δήλωση με αφορμή την έκδοση της απόφασης έγκρισης της Τεχνικής Μελέτης για το κλείσιμο των παλιών στοών Ολυμπιάδας.

Επίσης, της άδειας εγκατάστασης της νέας Μονάδας Λιθογόμωσης με πάστα στην Ολυμπιάδα που εκδόθηκε σήμερα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε σήμερα τις σχετικές εγκρίσεις και προσθέτει:

«Αυτή τη στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση της άδειας τροποποίησης Εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων στη θέση Σκουριές.

Αμέσως μετά την παραλαβή της απαιτούμενης άδειας για το έργο στις Σκουριές και την πρόθεση οικοδόμησης μιας σχέσης συνεργασίας και διαλόγου από την Ελληνική Κυβέρνηση, η Εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα».

Στη δήλωσή του ο κ. Burns, τονίζει τα εξής: «Αυτό είναι ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός, ωστόσο περιμένουμε ακόμα τα υπόλοιπα θέματα, για τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινείς διαπραγματεύσεις.

Καλούμε για άλλη μια φορά τον Υπουργό να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις