Ελλάδα

Ελεγκτές με μαγιό στα νησιά – Άγριο κράξιμο για την φοροδιαφυγή από Γερμανική εφημερίδα

Ο περίφημος λογαριασμός για καλαμαράκια στη Μύκονο έγινε αφορμή για ρεπορτάζ σε γερμανική εφημερίδα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το φαγητό ήταν νόστιμο, αλλά ο λογαριασμός έκατσε στους πελάτες στο στομάχι: 836,20 ευρώ ζήτησε από Αμερικανούς τουρίστες σερβιτόρος παραλιακού εστιατορίου στη Μύκονο (…) Δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραθεριστές συνεχίζουν να μιλούν για αντίστοιχα θρασύτατα περιστατικά σε ελληνικά νησιά» αναφέρει ρεπορτάζ της Hamburger Abendblatt, το οποίο εστιάζει στο μπαράζ φορολογικών ελέγχων.

«Περίπου 50.000 ελέγχους εξήγγειλαν οι φορολογικές Αρχές για τους καλοκαιρινούς μήνες – στις μεγάλες πόλεις όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Πάτρα αλλά και στα τουριστικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Προκειμένου να μείνουν απαρατήρητοι, οι φορολογικοί επιθεωρητές περνούν με σορτς και t-shirts από καταστήματα με αναμνηστικά ή ανακατεύονται με τους τουρίστες, φορώντας μαγιό, σε beach bar.

«Ήδη, οι φορολογικές Αρχές καταγράφουν πρώτες επιτυχίες» παρατηρεί το ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν διεξαχθεί 7735 έλεγχοι κυρίως σε «εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ, ταβέρνες, παρόχους υπηρεσιών και καταστήματα λιανικής πώλησης. Σε μία στις τρεις περιπτώσεις εντοπίστηκαν φορολογικές παραβιάσεις», σημειώνει η γερμανική εφημερίδας που προσθέτει πως «η φοροδιαφυγή θεωρείται μια από τις κύριες αιτίες της ελληνικής κρίσης».

Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής δεξαμενής σκέψης Dianeosis το δημόσιο χάνει ετησίως από τη φοροδιαφυγή έως και 16 δισ. ευρώ, ποσό που, όπως παρατηρεί το ρεπορτάζ, αγγίζει το «6% με 9% του ελληνικού ΑΕΠ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το Χωριάτικο»: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στο κύκλωμα – Ο ρόλος του στα strip clubs
Το όνομά του είχε απασχολήσει κατά καιρούς με αναφορές για πιθανή εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες, ωστόσο φέρεται να απολάμβανε την εύνοια υψηλόβαθμων στελεχών, ακόμη και πολιτικών προσώπων
«Το Χωριάτικο»: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στο κύκλωμα – Ο ρόλος του στα strip clubs
Βίντεο ντοκουμέντο από παλαιότερη σύλληψη του ενός εκ των τριών συλληφθέντων για την έκρηξη στην Πλάκα
Το βίντεο αφορά την φερόμενη δράση του 34χρονου ο οποίος είχε επιχειρήσει να διαρρήξει ένα σπίτι όμως ο ιδιοκτήτης, ο οποίος ήταν και αστυνομικός, τον ακινητοποίησε και του πέρασε χειροπέδες
Έκρηξη στην Πλάκα: Βίντεο ντοκουμέντο από παλαιότερη σύλληψη του ενός εκ των τριών συλληφθέντων
Χωριάτικο: Αποκαλύψεις που «καίνε» από στενό συνεργάτη του Άγγελου Γιαννακόπουλου – «Η μαστροπεία η κύρια πηγή εσόδων»
Όπως είπε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος δεν έπαιρνε καμία απόφαση χωρίς να ακούσει τη γνώμη των έμπιστών του με τον Ρίζο Ρίζο να είναι το δεξί του χέρι
Το Χωριάτικο
Άρτα: Αθώος ο οφθαλμίατρος για παθητική δωροδοκία – Κατηγορήθηκε ότι ζήτησε «φακελάκι» για να χειρουργήσει ηλικιωμένη
«Ο καταγγέλλων υπέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων ως προς τον χρόνο και την περιγραφή των υποτιθέμενων πραγματικών περιστατικών και δεν έπεισε το δικαστήριο»
istock