Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Έλεγχοι για κόντρες στην παραλιακή – Εκατοντάδες παραβάσεις στην Αθηνών – Σουνίου σε μία εβδομάδα

Έλεγχοι για κόντρες στην παραλιακή – Εκατοντάδες παραβάσεις στην Αθηνών – Σουνίου σε μία εβδομάδα

Μπαράζ τροχαίων παραβάσεων σημειώθηκαν στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου μέσα σε εφτά ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τροχαία.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία Αττικής ανήλθαν σε 277 στο πλαίσιο 389 ελέγχων. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνταν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής ΕΟ Αθηνών-Σουνίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σκοπός των ελέγχων είναι η αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν 115 για υπερβολική ταχύτητα, 30 για μη χρήση κράνους, 8 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 5 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας, 3 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 5 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για παραβάσεις θορύβων, 3 για επίδειξη ικανοτήτων, 1 για αντικανονικούς ελιγμούς, 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 103 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 62 άδειες ικανότητας οδήγησης, 40 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και 12 ζεύγη πινακίδων, ενώ ακινητοποιήθηκε ένα όχημα.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα σε όλη την Αττική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις