Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές των δολοφόνων της φοιτήτριας

Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές των δολοφόνων της φοιτήτριας

Ένα βήμα πριν την έκδοση ετυμηγορίας βρίσκεται το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Η εισαγγελέας της έδρας αναμένεται σήμερα να προτείνει επί της ενοχής ή μη των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών ο καθένας, ομόφωνα και χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Οι δύο κατηγορούμενοι, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, επιχείρησαν στις απολογίες τους, να «πετάξουν» την ευθύνη από πάνω τους. Ο ένας έδειχνε τον άλλον για τον βιασμό, τον βασανισμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. 

Ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής ζήτησε συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια. «Έχω αντιληφθεί πολλά στη φυλακή. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια της Ελένης. Εγώ την γνώριζα. Έχουμε καταστραφεί τρεις οικογένειες. Η δικιά τους χειρότερα. Μακάρι να με συγχωρέσουν κάποτε. Και οι δύο ήμασταν εκεί, κι οι δύο κάναμε τη λάθος πράξη» είπε στο δικαστήριο.

Φυσικά για το ποιος χτύπησε και πέταξε την Ελένη στη θάλασσα έδειξε προς την πλευρά του συγκατηγορουμένου του με καταγωγή από τη Ρόδο. «Η Ελένη του είπε «άντε τελείωνε». «Άρχισε να την χτυπάει, της έπιασε το λαιμό και την έσφιγγε, εκείνη την στιγμή τον δάγκωσε. Εκεί έκανα το λάθος, μας είπε θα σας καταγγείλω στην αστυνομία, την κρατούσα από τα χέρια, την χτυπούσε στα πόδια.

Εφερε δύο μαχαίρια το ένα για μένα για να μην μας καταγγείλει στην αστυνομία και έπειτα έφερε και το σίδερο. Του λέω το παράκανες, άστο. Φοβήθηκα ότι θα πάει να μας καταγγείλει. Έκανα το λάθος και υποστήριξα το φίλο μου» ανέφερε στην απολογία του. 

Τα ακριβώς αντίθετα ο άλλος

Στο ίδιο μήκος, με αντίθετο πρωταγωνιστή ωστόσο και ο συγκατηγορούμενος του. Ο νεαρός με καταγωγή από τη Ρόδο ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ βρέθηκαν και οι τρεις στο εξοχικό του σπίτι και αφού κατανάλωσαν αλκοόλ η κοπέλα, σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο, συνευρέθηκε ερωτικά με τον φίλο του, Αλβανικής καταγωγής ενώ στη συνέχεια έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις μιλώντας για το πως εκείνος είχε ερωτική επαφή με την κοπέλα. «Εγώ άκουσα φασαρία. Αυτός μου ζήτησε να πάω να την τελειώσουμε.

Νομίζω την χτύπησε πρώτα με μπουνιά και μετά με το σίδερο. Με τα μαχαίρια την κάρφωνε στο λαιμό και της έλεγε: «θα σε σκοτώσω». Επειδή στράβωσε το ένα μαχαίρι, πήγε και πήρε κι άλλο» ανάφερε με την έδρα να σχολιάζει πως «δεν είναι δυνατό μόνος του να το έκανε αυτό, πρέπει να τον έχετε βοηθήσει… μια κοπέλα πέθανε βασανίστηκε, μαρτύρησε στα χέρια σας».  Όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε γιατί δεν πήγαν την άτυχη φοιτήτρια στο νοσοκομείο εκείνος ισχυρίστηκε πως θα το έκανε αν του το ζητούσε ο συγκατηγορούμενος του. «Αυτό που συνέβη είναι ανήκουστο, πως πήγατε στα απόκρημνα, γιατί πήγατε εκεί, θα την αφήνατε εκεί;» ήταν η ερώτηση της έδρας με τον κατηγορούμενο να απαντά πως ο φίλος του ήταν εκείνος που του είπε: «πάμε να την τελειώσουμε».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις