Ελλάδα

Ελευθέριος Βενιζέλος: Αυξάνεται η κίνηση στο αεροδρόμιο – Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 η κίνηση εσωτερικού

H επιβατική κίνηση «επιστρέφει» σταδιακά στα μεγέθη του 2019 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βάσει στατιστικών, τον Σεπτέμβριο η κίνηση εσωτερικού στο αεροδρόμιο ήταν αυξημένη.

Σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου, «Ελευθέριος Βενιζέλος»», η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο του 2022, ανήλθε σε 2,58 εκατομμύρια επιβάτες, μειωμένη κατά 3,9% σε σχέση με την κίνηση του 2019.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού έφτασε και ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 κατά 1,5%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση εμφάνισε μονοψήφια μείωση 6,3%. Συνολικά, κατά τους εννέα πρώτους μήνες του 2022, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου άγγιξε τα 17,3 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 13,6% σε σύγκριση με το 2019.

Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 7,4%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 16,3%, αντίστοιχα.

Πτήσεις

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων για το 9μηνο του 2022 ανήλθε σε 164.828, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 6,9% σε σχέση με το 2019. Οι πτήσεις εσωτερικού οριακά ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 (+1,2%), ενώ αντίστοιχα οι διεθνείς πτήσεις παρέμειναν μειωμένες κατά 12,9%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική