Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελευθέριος Βενιζέλος: «Είμαι θετικός στον κορονοϊό και σε καραντίνα στην καμπίνα μου» – Αποκαλυπτική μαρτυρία

Ο κορονοϊός του… χτύπησε την πόρτα εν πλω και πλέον η ζωή του έχει έρθει “τούμπα”. Συγκλονίζει το μέλος του πληρώματος του “Ελευθέριος Βενιζέλος” για την καραντίνα μιλώντας στην εκπομπή Μαζί σου. Το φαγητό, η πληροφόρηση και η ανησυχία.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία αναφορικά με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο οποίο καταγράφηκαν πάνω από 100 κρούσματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. φέρνει στο “φως” η τηλεοπτική εκπομπή Μαζί σου σαββατοκύριακο, με την Τατιάνα Στεφανίδου, στον ΣΚΑΪ.

Στην εκπομπή, το μεσημέρι της Κυριακής, 05.04.2020, προβλήθηκε η μαρτυρία ενός μέλος του πληρώματος του Ελευθέριος Βενιζέλος, που έχει βρεθεί θετικό στην νόσο Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Ο ίδιος μιλά για το πώς έμαθε τα… δυσάρεστα, ποια είναι η καθημερινότητά του, τι ισχύει με τα μέτρα ασφαλείας και πώς βιώνει αυτή την κατάσταση, καθώς μέχρι και το να πάρει το φαγητό του, είναι -πλέον- μια… διαδικασία.

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα, έγινε γνωστό μια γυναίκα, μέλος του πληρώματος, η οποία είχε μεταφερθεί σε ξενοδοχείο μαζί με άλλους από το πλοίο, παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο κορονοϊός και η ζωή στο Ελευθέριος Βενιζέλος…

“Θα μπορούσε να είναι σίγουρα και καλύτερα. Θα μπορούσε να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι για τη φροντίδα του κόσμου ο οποίος είναι άρρωστος μέσα, να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση στους ανθρώπους. Εγώ ας πούμε έμαθα τρεις ημέρες μετά ότι είμαι θετικός στον ιό. Τρεις μέρες αφού μου έγινε η εξέταση. Δεν γνωρίζω αν κάποιος ενημερώθηκε πιο μπροστά, γνωρίζω ότι οι γιατροί ξαναήρθαν στο καράβι. Μας είπαν ότι εμείς πήραμε τις εξετάσεις σας όχι για να δώσουμε αποτελέσματα, αλλά για να έχουμε μια κοινή γνώμη, μια άποψη για το τι συμβαίνει με τον ιό”.

Click4more: Ελευθέριος Βενιζέλος: Κραυγή αγωνίας από μέλος του πληρώματος – «Ποιος μου λέει ότι δεν θα κολλήσω κορονοϊό;» (video)

Όσο για τις ελλείψεις στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τονίζει: “Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γνωρίζω. Εγώ το φαγητό μου το έχω, το νερό μου το έχω, από την καμπίνα δε βγαίνω… Δεν μετακινούμαι εκτός της καμπίνας”.

Σε επισήμανση των δημοσιογράφων πως υπάρχουν πληροφορίες πως οι επιβάτες που δεν άνηκαν στην ελληνική ομάδα έβγαιναν κανονικά από τις καμπίνες τους και κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους και το εστιατόριο, ο άνθρωπος απαντά: “Δεν γνωρίζω. Εγώ είμαι από την προηγούμενη Παρασκευή μέσα στην καμπίνα μου, οπότε και εμφάνισα κάποια συμπτώματα”.

Ερωτηθείς για το πώς παίρνει το φαγητό του, τονίζει πως “έρχεται άνθρωπος ντυμένος με μάσκα, γάντια και ένα γιλέκο και αφήνει ένα δίσκο έξω από την καμπίνα μου. Εγώ ανοίγω την πόρτα και παίρνω τον δίσκο”.

Οι… πληροφορίες και τι απαντά ο ίδιος

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες πως αρκετά μέλη του πληρώματος είχαν εμφανίσει συμπτώματα και μάλιστα κάποια από αυτά πριν ξεκινήσει το ταξίδι, ωστόσο ο ίδιος τονίζει πως τίποτε τέτοιο δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή του.

Click4more: Κορονοϊός: Στα «άδυτα» του εργαστηρίου για τα τεστ! Τι λέει η… πληροφοριοδότης του Τσιόδρα (video)

Επιπρόσθετα, πολύς λόγος έγινε για έναν 75χρονο άνδρα, ο οποίος δεν ήταν μέλος του πληρώματος και άνηκε στον φιλικό κύκλο ανθρώπου της εταιρείας από την οποία είχε ναυλωθεί το Ελευθέριος Βενιζέλος. Το μέλος του πληρώματος λέει μιλώντας στο Μαζί σου σαββατοκύριακο:

“Δεν πρόσεξα να σας πω την αλήθεια ακριβώς ποιος ήταν ο κύριος. Για μένα το αρνητικό ήταν ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο του πλοίου και περνούσε καθημερινά κόσμος από το νοσοκομείο. Εκείνος νοσηλευόταν εκεί”.

Σε ό, τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας στο πλοίο, απαντά: “Το σίγουρο είναι ότι είχαν μπει κάποια αντισηπτικά για τα χέρια σε όλο το μήκος του πλοίου, σε όλο το εύρος ουσιαστικά. Από εκεί και πέρα φύγαμε πριν έρθει ο ιός στην Ελλάδα, στην Τουρκία υποθετικά φτάσαμε πριν φτάσει ο κορονοϊός στην Τουρκία και πάλι ήμασταν και κάμποσες μέρες εν πλω οπότε δεν φοβόταν κάποιος στο πλοίο ότι μπορεί να έχουμε τον ιό”.

Ο ίδιος τονίζει πως κανένας δεν κατέβηκε, ενώ συμπλήρωσε πως επτά του μήνα το πλοίο έφυγε από την Ελλάδα.

Η δύσκολη ζωή του ναυτικού και η πρόκληση του φονικού ιού

Αναφορικά με το πώς είναι να ζει όλη αυτή την κατάσταση μακριά από την οικογένειά του, λέει αυτό που πιθανώς θα έλεγαν όλοι: “Κοιτάξτε, σίγουρα είναι δύσκολο να είσαι μακριά από την οικογένειά σου, είναι όμως μια συνήθεια του ναυτικού. Πάντα είμαστε μακριά από την οικογένειά μας, σίγουρα σε μια δύσκολη στιγμή ακόμα πιο δύσκολο. Όσο για την νοσοκομειακή περίθαλψη, ένας ναυτικός όσο ταξιδεύει δεν έχει νοσοκομειακή περίθαλψη όπως και να ‘χει. Ό, τι κι αν συμβεί θα το καταπολεμήσει μέσα στο πλοίο, αν είναι σοβαρά θα έρθει κάποιο ελικόπτερο. Οπότε είναι πράγματα που τα περνάμε καθημερινά λόγω του επαγγέλματος”.

Click4more: Απίστευτες εικόνες έξω από εκκλησία στην Αγία Βαρβάρα! “Έγραψαν” μαζικά τις οδηγίες προφύλαξης για τον κορονοϊό (Βίντεο)

Ερωτάται επίσης για το… φαγητό και αν είναι κατάλληλο για κάποιον που έχει προσβάλλει ο κορονοϊός και απαντά: “Αυτό δυστυχώς δεν είμαι γιατρός για να το πω. Εντάξει τώρα, σούπα όχι, δεν είχε κάποια σούπα για τον ασθενή. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω ότι το φαγητό ήταν το καταλληλότερο”.

Η ενημέρωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος και το μήνυμά του

Επιπλέον, αναφέρει σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης τα εξής: “Η μόνη ενημέρωση που πήρα εγώ προσωπικά ήταν από τον Ύπαρχο. Με το που έμαθε ο άνθρωπος ότι είμαι θετικός στον ιό, μου είπε “εντάξει είσαι θετικός, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όλα καλά”. Το είχα περάσει ήδη ουσιαστικά εγώ, είμαι στην ανάρρωση ακόμα και σε σχέση με τα κρούσματα, τα πάντα τα έχω μάθει από την τηλεόραση”.

Click4more: Συγκλονίζει ο Κρητικός με κορονοϊό στο Λονδίνο: “Ο θάλαμος που με έβαλαν είχε μέσα τον χάρο”

Τέλος, τονίζει πως φυσικά υπάρχει ανησυχία στην οικογένειά του και τονίζει κλείνοντας: “Να προσέχετε κι εσείς εκεί έξω σαν δημοσιογράφοι, έχετε κι εσείς δύσκολο έργο, σε νοσοκομεία, με κόσμο”.

Κορονοϊός – Δείτε όλα όσα είπε το μέλος του πληρώματος του πλοίου στην τηλεοπτική εκπομπή

Πηγή: Μαζί σου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις