Ελλάδα

Ελεύθεροι και οι 8 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ. Τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Στους υπόλοιπους, τέσσερις επιβλήθηκε εγγυοδοσία 3.000 ευρώ και εμφάνιση μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Οι 8 – επτά άνδρες και μία γυναίκα -, οι έξι εξ αυτών φοιτητές, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Μεταξύ άλλων, σε βάρος των οκτώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και αρπαγή.

Όπως φέρεται να υποστήριξαν, αφενός δεν στοιχειοθετούνται οι σε βάρος τους κατηγορίες και αφετέρου δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του πρύτανη.

Click4more: Αντίδραση Μητσοτάκη για τον προπηλακισμό του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ – Τηλεδιάσκεψη για μέτρα

Σε κάθε περίπτωση, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως συμμετείχαν στην επίθεση και υποστήριξαν σχετικά με το στίγμα του κινητού τους, το οποίο εντοπίστηκε στο κτίριο του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ότι βρίσκονταν εκεί είτε επειδή είναι φοιτητές, είτε επειδή έχουν φιλικές σχέσεις με σπουδαστές.

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων.

Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια», δήλωσε ο δικηγόρος τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο: Αθώοι οι 3 20χρονοι για υπόθαλψη – Για συνέργεια θα ερευνηθεί ο 20χρονος που ήταν παρών στο περιστατικό 
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, υπήρξε ένταση με την οικογένειά του θύματος να στρέφεται λεκτικά σε βάρος των δύο νεαρών κοριτσιών που κάθονταν στο εδώλιο
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο