Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ελεύθεροι και οι εννέα κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

πλαστά διπλώματα

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της χορήγησης εικονικών διπλωμάτων οδήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι περισσότεροι αποδέχτηκαν μέρος των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι λάμβαναν μικρά χρηματικά ποσά ως αντάλλαγμα για να προμηθεύσουν στους «πελάτες» τους τα πλαστά διπλώματα οδήγησης. Φέρεται μάλιστα να επικαλέστηκαν βιοποριστικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους έκαναν λόγο για πάγια πρακτική που βρήκαν και δεν ξεκίνησαν εκείνοι. Τη θέση του διαχώρισε ο διευθυντής Μεταφορών Νοτίου Τομέα που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. “Δεν έχω καμία σχέση, καμία συμμετοχή” φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του.

Χρηματική εγγύηση επιβλήθηκε σε τρεις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα. Σε μια υπάλληλο επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Ίδιοι περιοριστικοί όροι και στους άλλους δύο, αλλά με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Στους υπόλοιπους 6 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα κατά περίπτωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις