Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελικόπτερο έπεσε στον Πόρο

Ελικόπτερο έπεσε στον Πόρο

Ένα ιδιωτικό ελικόπτερο έπεσε στον Πόρο κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια. Γενικό μπλακ άουτ στο νησί.
Την ώρα αυτή διεξάγονται έρευνες για τα άτομα τα οποία επέβαιναν στο ελικόπτερο.
Η πτώση έγινε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στο Γαλατά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πόρου που μίλησε στο newsit.gr αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητοποίηση του λιμενικού με βάρκες και δύτες για να μπορέσουν να δουν πόσοι ήταν οι επιβάτες του ελικοπτέρου, το οποίο έχει πέσει ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, και αν υπάρχει δυνατότητα απεγκλωβισμού τους. Στην περιοχή του Γαλατά βρίσκεται ασθενοφόρο.  Το ελικόπτερο βρήκε σε καλώδια της ηλεκτροδότησης του Πόρου με τον Γαλατά και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα. Οι επιβαίνοντες σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ανέρχονται στους τέσσερις.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.  Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

Στο μεταξύ χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ καθώς πρόκειται για τα   εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο που έπεσε το ελικόπτερο στο Πόρο όπως τα κατέγραψε η τηλεόραση του ΑΝΤ1 και η αγωνία για τους επιβαίνοντες κορυφώνεται.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκονται στον Πόρο ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις