Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Έλληνας καθηγητής στο Παρίσι: Σκοτώθηκαν τρεις φοιτητές μου – Πρέπει να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι – ΒΙΝΤΕΟ

Έλληνας καθηγητής στο Παρίσι: Σκοτώθηκαν τρεις φοιτητές μου – Πρέπει να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι – ΒΙΝΤΕΟ

Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου του Παρισιού επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Ο Δημοσθένης Δαβέτας θρηνεί τρεις φοιτητές του, που βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος ώρα. Στον πολυχώρο του Μπατακλάν.
 

“Δεν βρισκόμουν εκεί, αλλά θα μπορούσα να είμαι ανάμεσα στα θύματα. Το πανεπιστήμιο, ο χώρος που διδάσκω, είναι δίπλα στο Μπατακλάν και μεταξύ των θυμάτων είναι και τρεις φοιτητές μου”, αναφέρει ο κ. Δαβέτας που μίλησε για την οργή και το φόβο που επικρατεί από το βράδυ της Παρασκευής στη Γαλλία: “Πολλοί φοιτητές μου είναι τραυματίες. Κάποιους θα τους συναντήσω την Τρίτη στο μάθημα, όταν θα επιστρέψω στο Παρίσι. Στο σημείο θα μπορούσε να είμαι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, που βγαίνει από το πανεπιστήμιο και πάει να φάει στο κτίριο απέναντι. Όταν έφυγα από το πανεπιστήμιο, με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσε ο Πρύτανης ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν και τρεις φοιτητές μου. Ο κόσμος στο Παρίσι φοβάται πάρα πολύ. Έχει αλλάξει η ψυχολογία των ανθρώπων. Έχει μπει η τρομοκρατία στη ψυχή τους. Από τη μία έχουμε φόβο και από την άλλη οργή”.

Η οργή μπορεί να γεννήσει επιθετικότητα, κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον καθηγητή πανεπιστημίου Δημοσθένη Δαβέτα: “Ο φόβος βρίσκεται στους καθημερινούς ανθρώπους και από την άλλη βλέπουμε οργή στους ανθρώπους που σκέπτονται ορθολογικά. Αυτή η οργή μπορεί να μεταφραστεί σε επιθετικότητα απέναντι στους δολοφόνους. Εγώ είμαι υπέρ αυτής της επιθετικότητας, πιστεύω πως πρέπει να τιμωρηθούν. Κάποιοι θα μου πουν “ναι, αλλά κάποιοι πήγαν και τους ξεσήκωσαν εκεί ή έκαναν οτιδήποτε άλλο” έχω να πως πως τις πολιτικές της Αμερικής δεν πρέπει να τις πληρώνει ο καθημερινός άνθρωπος”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε