Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Έλληνας σε καραντίνα στο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας μιλάει στο newsit.gr

Έλληνας σε καραντίνα στο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας μιλάει στο newsit.gr

Μπορεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μην επισκέφτηκε, όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, τους δεκάδες Έλληνες που βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου μετά την επιστροφή τους από την Ισπανία, ωστόσο τους επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να πάρει δείγμα από τον κάθε ένα ξεχωριστά ώστε να εξεταστούν για κορονοϊό.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr o Συμεών, ο οποίος βρίσκονταν μαζί με την σύζυγο του στη Μαδρίτη για επαγγελματικούς λόγους, μετά από ενημέρωση που είχαν είναι αναγκασμένοι μέχρι να βγουν τ’ αποτελέσματα να παραμείνουν κλεισμένοι στο ξενοδοχείο.

«Δυστυχώς παραμένουμε στο ξενοδοχείο. Ο υπουργός δεν ήρθε ποτέ, για την ακρίβεια μας πήραν ένα τηλέφωνο και μας είπαν πως ήταν λάθος η ενημέρωση που είχαν. Όμως, κάναμε κάποια εξέταση για κορονοϊό και μας είπαν πως μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα σε δυο, τρεις μέρες, θα παραμείνουμε στο ξενοδοχείο. Απλά μας ανέφεραν πως, ανάλογα με τ’ αποτελέσματα κάποιοι θα φύγουν και κάποιοι άλλοι όχι, χωρίς να είναι κάτι επίσημο. Ήρθε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μας πήρε δείγμα με μπατονέτα και μας έκαναν και θερμομέτρηση».

Ο Συμεών και η σύζυγος ταξίδεψαν από την Μαδρίτη το απόγευμα της Κυριακής με την πτήση των 16:00. «Από την ώρα που φτάσαμε εδώ δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, το δυσάρεστο είναι πως ότι κι αν ρωτούσαμε δεν είχαν μια συγκεκριμένη απάντηση να μας δώσουν. Το γεγονός ότι για κάποιους λόγους πήραν αυτά τα μέτρα το βρίσκω λογικό, απλά υπήρχε δυσχερής οργάνωση στο πως θα γίνουν κάποια πράγματα», εξηγεί.

Προσθέτει: «Όταν επιβιβαστήκαμε στη Μαδρίτη για το μοναδικό που μας ενημέρωσαν ήταν μόνο για το ξενοδοχείο που θα μας έφερναν και τίποτε άλλο. Δε μας ενημέρωσαν για τίποτα και δεν μας έδωσαν το δικαίωμα της επιλογής, του αν τελικά θέλαμε ταξιδέψουμε ή όχι. Φτάνοντας δεν υπήρχε κανένα προληπτικό μέτρο, ούτε μέσα στο λεωφορείο και φυσικά δεν υπήρχαν μάσκες. Ήμασταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, που σημαίνει και ένας να βρεθεί θετικός στον ιό, όλο και σε κάποιον άλλο τον έχει μεταδώσει.Το μόνο μέτρο ήταν που μπορούσες να καθίσεις δυο με τρεις θέσεις πίσω από τον οδηγό, είχαν βάλει μια λωρίδα και καθόσουν από εκεί και κάτω. Την ώρα που φτάσαμε στο ξενοδοχείο απ έξω, είχαν μαζευτεί αρκετοί γονείς και φίλοι συνταξιδιωτών, με την αστυνομία να μην επιβάλει τα μέτρα και τις απαραίτητες αποστάσεις».

Όπως εξηγεί ο Συμεών στην Ισπανία αισθανόταν μεγαλύτερη σιγουριά: «Αν γνώριζα μια με δυο ώρες πριν το ταξίδι τι θα γινόταν, θα παρέμενα στη Μαδρίτη. Η γυναίκα μου επέμενε. Καταλαβαίνω ότι πήραμε ρίσκο και μπήκαμε σ ένα αεροπλάνο, όμως σκοπός μας ήταν να παραμείνουμε σε καραντίνα κατά την επιστροφή μας, μέσα στο σπίτι μας. Τώρα να είμαστε μέσα σ ένα ξενοδοχείο χωρίς καμία ενημέρωση, εγώ γιατί θα πρέπει να νιώθω ασφαλής; Βλέπω αυτοκίνητα να κυκλοφορούν την ώρα που στην Ισπανία δεν έβλεπες τίποτα. Δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για όλο αυτό, όμως το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα σωστά, αυτό το κρίνω ως απαράδεκτο. Τους ρωτούσαμε αν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο, το οποίο να μας υποχρεώνει σε όλα αυτά και δεν παίρναμε καμία απάντηση».

ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις