Site icon NewsIT

Έλληνας σκηνοθέτης ακύρωσε το ταξίδι του στο Πεκίνο λόγω κοροναϊού

24.01.2020 | 13:33
Έλληνας σκηνοθέτης ακύρωσε το ταξίδι του στο Πεκίνο λόγω κοροναϊού

Ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο Πεκίνο με σκοπό να περάσει τις ημέρες της κινεζικής πρωτοχρονιάς μαζί με την οικογένεια του γιου του, που ζει μόνιμα εκεί. Ωστόσο η εξάπλωση του νέου κοροναϊού έβαλε φρένο στα σχέδια του Γιάννη Γαβαλά.

Την είδηση της ακύρωσης του πολύ αναμενόμενου ταξιδιού του, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Γαβαλάς, ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, μετά τις ανησυχητικές διαστάσεις που άρχισε να παίρνει σε παγκόσμιο επίπεδο, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός θυμάτων και κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού “Ο θανατηφόρος ιός – κορονοϊός, τύπου Sars, δεν μου επιτρέπει να κάνω το ταξίδι μου για την κινεζική πρωτοχρονιά στις 25 Ιανουαρίου 2020 στην Κίνα”.

Click4more Ο κοροναϊος «γκρεμίζει» και το Σινικό Τείχος! Κλείνουν ιστορικά μνημεία στο Πεκίνο! 40 εκατ. Κινέζοι σε καραντίνα!

Όπως αναφέρει αποκλειστικά στο newsit.gr ο σκηνοθέτης, η απόφαση του αυτή ήταν μονόδρομος, καθώς εκτός από τον φόβο, κάποια θέματα υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν δεν του επιτρέπουν να πάρει το οποιοδήποτε ρίσκο, όσο και αν τα κρούσματα που μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στο Πεκίνο είναι ελάχιστα σε σχέση με άλλες πόλεις της Κίνα που βρίσκονται σε καραντίνα “Ετοιμαζόμουν να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι στην Κίνα και για την ακρίβεια στο Πεκίνο, προκειμένου να περάσω μαζί με τον γιο μου και την οικογένεια του, που ζουν εκεί, την κινεζική πρωτοχρονιά. Εξαιτίας του κοροναϊού αναγκάστηκα να ακυρώσω τα πάντα.

Φοβήθηκα γιατί έχω ένα προηγούμενο με την υγεία μου και δεν ήθελα να συμβεί κάτι δραματικό” αναφέρει ο Γιάννης Γαβαλάς και προσθέτει “Επικοινωνώ σχεδόν καθημερινά μαζί τους γιατί έχω ανησυχήσει πραγματικά με όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο γιος μου από την άλλη κάθε φορά προσπαθεί να με καθησυχάσει. Αυτό, όπως μου εξηγεί, οφείλεται στο γεγονός πως αυτή τη φορά η Κίνα ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο φαινόμενο. Λειτούργησε άμεσα ο συναγερμός υγείας, ενώ υπήρχαν και τα κατάλληλα μέσα προστασίας, γι’ αυτό τους ασθενείς τους μεταφέρουν μέσα σε ειδικά φορεία – κάψουλες”.

Ο Γιάννης Γαβαλάς αναφέρεται και στη γιορτή της κινεζικής πρωτοχρονιάς, που κάθε χρόνο γίνεται η αιτία, ώστε οι απανταχού Κινέζοι να επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα τους “Η κινέζικη πρωτοχρονιά είναι μια καθαρά οικογενειακή γιορτή, γι αυτό και οι Κινέζοι περιμένουν πάντα την ημέρα αυτή με χαρά. Όσοι ζουν εκτός Κίνας την ημέρα της πρωτοχρονιάς επιστρέφουν στα σπίτια τους, με σκοπό να περάσουν τις ημέρες αυτές με τις οικογένειες τους. Επί τρεις ημέρες που κρατάνε οι εορταστικές εκδηλώσεις τα πάντα είναι κλειστά”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version