Ελλάδα

Έλληνες έφτιαξαν παριζάκι με θαλασσινά!

Το καινοτόμο αυτό προϊόν μάλιστα απέσπασε και ευρωπαϊκή διάκριση σε διαγωνισμό στην Κολωνία.

Το παριζάκι θαλασσινών δημιούργησε το εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με ομάδα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα, είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Το παριζάκι θαλασσινών, πέρα από την γεύση του, διακρίθηκε και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

Όσον αφορά τα συστατικά και την γεύση του; Έχει την υφή των συνηθισμένων αλλαντικών, χρησιμοποιεί ως βάση του τα αχρησιμοποίητα τμήματα των χταποδιών, καλαμαριών, σουπιών.

Αυτά κομμάτια δηλαδή που κατά την επεξεργασία τους από τις εταιρίες ιχθυρών, παραμένουν ανεκμετάλλευτα, παρά την διατροφική τους αξία.

Επιπλέον, περιλαμβάνει φυτικές ίνες και φυτικό λίπος από βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Αν αναρωτιέστε από που μπορείτε να το αγοράσετε, να ξέρετε πως δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά, ωστόσο, υπάρχει σκέψη για την εμπορική διανομή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο φοιτητής που χαστούκισε την ιδιοκτήτρια κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη
Πρόκειται για έναν 34χρονο φοιτητή, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για διάφορες άλλες υποθέσεις, έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε μικρής έκτασης επεισόδια
Η στιγμή της επίθεσης στην υπεύθυνη του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη 26