Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: Ανατροπή με το κινητό! Τι ψάχνουν οι Τούρκοι

Έλληνες στρατιωτικοί κινητό

– Οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν… επισκεπτήριο από δικαστικό λειτουργό της Τουρκίας
– Γιατί ψάχνουν το υπηρεσιακό κινητό οι Τούρκοι 20 ημέρες μετά τη σύλληψη στις Καστανιές;
– Τακτική καθυστερήσεων ή θέλουν να “φυτέψουν” επιβαρυντικά στοιχεία

Ο χθεσινός “συναγερμός” στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης φαίνεται ότι είχε κάποια βάση, καθώς, ενώ οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν τελικά από τις φυλακές της Αδριανούπολης στα δικαστήρια, φαίνεται ότι δικαστικός λειτουργός του επισκέφθηκε με αφορμή την έρευνα σε ένα κινητό που είχαν μαζί τους κατά τη σύλληψή τους ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας του Ελληνικού Στρατού κατά τη σύλληψή τους στις Καστανιές του Έβρου.

Ως τώρα οι Έλληνες στρατιωτικοί επί της ουσίας δεν έχουν κατηγορηθεί παρά για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. Το κατηγορητήριο δεν έχει συνταχθεί πλήρως και φαίνεται ότι το κινητό, για την ακρίβεια ένα από τα κινητά που είχαν μαζί τους, για τους Τούρκους φαίνεται ότι παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο.

Πρόκειται για το υπηρεσιακό κινητό που οι Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης είχαν μαζί τους κατά τη διάρκεια της περιπόλου την ημέρα της σύλληψής τους.

Ενώ κατά τη διάρκεια των 20 ημερών της κράτησής τους έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι τα κινητά έχουν ελεγχθεί και είναι “καθαρά”, δεν περιέχουν δηλαδή κάτι επιβαρυντικό για τους δυο στρατιωτικούς, φαίνεται ότι οι Τούρκοι επιμένουν στο ένα από αυτά.

Ο δικαστικός λειτουργός, όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, πήγε στις φυλακές όπου κρατούνται οι δυο στρατιωτικοί και να ζήτησε το PIN και φαίνεται ότι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το υπηρεσιακό κινητό.

Αυτό ίσως σε μια προσπάθεια “νομιμοποίησης” των όποιων στοιχείων έχουν εντοπιστεί. Είναι γνωστό ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν καμία ανάγκη από το PIN για να κάνουν έρευνα σε ένα κινητό, αλλά φαίνεται ότι στο πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης φαίνεται ότι χρειάζεται για τους τύπους να φανεί ότι υπήρξε κάποιου είδους συγκατάθεση των εμπλεκομένων.

Πάντως κλεισμένο θεωρείται για το Ελληνικό Πεντάγωνο το θέμα για τα κινητά τηλέφωνα των δυο στρατιωτικών που επιχειρούν από εχθές να ανακινήσουν με ύποπτες διαρροές τα τουρκικά μέσα. Καμμία ανησυχία παραμένει ορόσημο η 30η Μαρτίου. Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr

Το ερώτημα είναι τι είναι αυτό που έχουν εντοπίσει οι Τούρκοι στο συγκεκριμένο κινητό.

Έχει πράγματι εντοπιστεί κάτι ή είναι τυπική η διαδικασία;

Το υπηρεσιακό κινητό μπορεί να φέρει κάποια στοιχεία τα οποία μπορεί να επιβαρύνουν τη θέση των δυο στρατιωτικών;

Θέλουν άραγε οι Τούρκοι να συνδέσουν πιθανά παλιότερα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτό με την ημέρα της περιπόλου κατά τη διάρκεια της οποία και συνελήφθησαν;

Σε κάθε περίπτωση το κατηγορητήριο παραμένει στον αέρα. Όλα δείχνουν ότι προς τα τέλη του μήνα θα υπάρξει το επόμενο στάδιο με την απαγγελία των κατηγοριών. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα συμπληρώσουν δηλαδή τουλάχιστον έναν μήνα κράτησης και οι εξελίξεις στη γείτονα δείχνουν ότι η κράτησή τους μπορεί να διαρκέσει για μήνες καθώς η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και αυτό “βολεύει” την Άγκυρα που κατά ομολογία πολλών χρησιμοποιεί συλληφθέντες ως ομήρους για την άσκηση εκβιαστικής εξωτερικής πολιτικής.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις