Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: Έτοιμοι να παρέμβουν οι Ευρωπαίοι δικηγόροι

Έλληνες στρατιωτικοί: Έτοιμοι να παρέμβουν οι Ευρωπαίοι δικηγόροι

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου ετοιμάζεται να πάει στην Αδριανούπολη, όπου κρατούνται οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου.

Πριν από μερικές μέρες, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί συναντήθηκαν τόσο με τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη όσο και με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Μέσα στις επόμενες μέρες θα καταθέσουν ακόμη ένα αίτημα για την αποφυλάκισή τους. Σημειώνεται πως ακόμη δεν τους έχει αποδοθεί επίσημα το κατηγορητήριο.

Έτοιμος να παρέμβει στο θέμα είναι και ο Ευρωπαϊκός Δικηγορικός Σύλλογος (CCBE). Το θέμα τους τέθηκε ξανά από αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό, στην 129η συνεδρίαση του CCBE που πραγματοποιείται στην Πράγα.

Έλληνες στρατιωτικοί: Σε αναμονή οι Ευρωπαίοι δικηγόροι

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πράγας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, εάν δεν υπάρξει απάντηση σε εύλογο διάστημα ολίγων ημερών, ο CCBE θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην Αδριανούπολη, με συμμετοχή και Ελλήνων δικηγόρων, προκειμένου να ζητήσει την εφαρμογή του κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών, έχει τεθεί, εδώ και καιρό στο CCBE από την ελληνική αντιπροσωπεία και ύστερα από τις παρεμβάσεις της, ο CCBE έστειλε επιστολή στους δύο Τούρκους δικηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις