Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: Ο Βαρθολομαίος στηρίζει, ο Γιλντιρίμ προκαλεί!

Έλληνες στρατιωτικοί Καμμένος

Οι Έλληνες στρατιωτικοί είδαν εκτάκτως τους γονείς τους, οι οποίοι άκουσαν και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Όλα αυτά ενώ ο Μπιναλί Γιλντιρίμ συνέχισε τις τουρκικές προκλήσεις.

Με τους γονείς των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στην Αδριανούπολη επικοινώνησε την Δευτέρα του Πάσχα, 09.04.2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τους ευχήθηκε καλό Πάσχα, αλλά και οι Έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέφουν γρήγορα στα καθήκοντά τους.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και το συγκινητικό μήνυμα του Βαρθολομαίου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την πλευρά τους οι γονείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συμπαράστασή του. Μάλιστα και όπως σας έχουμε ενημερώσει από νωρίς, την Δευτέρα του Πάσχα οι οικογένειες των δυο στρατιωτικών επισκέφθηκαν εκτάκτως τα παιδιά τους στις φυλακές της Αδριανούπολης, με ειδική άδεια, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Το τελευταίο επισκεπτήριο είχε γίνει την Μεγάλη Παρασκευή. Τότε, για πρώτη φορά οι Έλληνες στρατιωτικοί είδαν τους δικούς τους ανθρώπους χωρίς διαχωριστικό τζάμι.

Κανονικά οι επισκέψεις γίνονται κάθε Παρασκευή, ωστόσο οι Τουρκικές αρχές δέχτηκαν εκτάκτως και σήμερα επισκεπτήριο.

Ο… γνωστός, προκλητικός Γιλντιρίμ!

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του για τους Έλληνες στρατιωτικούς. Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει: «Δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί η Τουρκία για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν».

Ο Γιλντιρίμ, λοιπόν, διερωτήθηκε: «Γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για την άλλη πλευρά (σ.σ. την Ελλάδα);»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επιστρέφοντας από τη Μογγολία και το Αφγανιστάν, αναφέρθηκε πάλι στην υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα και είπε:

«Εκείνοι έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους. Έβλαψαν μία χώρα κάνοντας πραξικόπημα. Τώρα αυτοί οι (σ.σ. Έλληνες στρατιωτικοί) βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις