Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ελληνίδα παρουσιάστρια μας «ξεναγεί» στο Άμπου Ντάμπι εν μέσω κορονοϊού

Ελληνίδα παρουσιάστρια μας «ξεναγεί» στο Άμπου Ντάμπι εν μέσω κορονοϊού

Εγκατέλειψε μια σίγουρη καριέρα στην ελληνική τηλεόραση για μια καλύτερη ζωή στο Άμπου Ντάμπι στο πλευρό του συζύγου της Θεόφιλου Αλεβίζου. Σήμερα το γλυκό κορίτσι των media Αθηνά Γκαντήραγα είναι μητέρα δυο πανέμορφων παιδιών και βιώνει με τον πιο δημιουργικό τρόπο το απόλυτο lockdown που επικρατεί στα Αραβικά Εμιράτα, εξαιτίας του κορονοϊού, παραδίδοντας μαθήματα Ελληνικών, με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, στους ομογενείς μαθητές της.

Για χάρη του newsit.gr η Αθηνά Γκαντήραγα έφτασε στο σημείο ως γνήσια ρεπόρτερ να “σπάσει” την καραντίνα, με σκοπό να μας δείξει την γειτονιά της, αλλά και να συνομιλήσει με την Ελληνίδα φιλόλογο Βαρβάρα Παπαδάκη.

«Επί δυο μήνες ζήσαμε τον απόλυτο εγκλεισμό. Καμία σχέση με αυτό που βιώνετε εσείς στην Ελλάδα, αφού πέρα από σούπερ μάρκετ και φαρμακείο δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Τα μέτρα αυτή την στιγμή έχουν ελαφρώς χαλαρώσει εξαιτίας του Ραμαζανιού και αυτό για να μπορούν μετά τις επτά το απόγευμα, που επιτρέπεται βάση της θρησκείας τους το φαγητό, να μπορούν να επισκέπτονται τις οικογένειες τους. Επίσης όλα τα τζαμιά είναι κλειστά», αναφέρει η Αθηνά Γκαντήραγα.

Και προσθέτει: «Κρούσματα εξακολουθούν καθημερινά να υπάρχουν, όπως και θάνατοι καταγράφονται εξαιτίας του κορονοϊού. Σήμερα πρέπει να έχουμε 11.380 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 89 νεκρούς. Παντού επιβάλλεται να φοράμε γάντια και μάσκα, ενώ γίνονται συνεχώς θερμομετρήσεις ακόμα και έξω από τα σούπερ μάρκετ. Αν σε βρουν με λίγο ανεβασμένη θερμοκρασία δεν σου επιτρέπουν να μπεις να ψωνίσεις».

Ο φόβος για την εξάπλωση της νόσου εξακολουθεί να υπάρχει σε όλα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς όπως ενημερώνουν οι ειδικοί η επιδημιολογική καμπύλη δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή της.

Προάγουν τον ελληνισμό

Η Αθηνά Γκαντήραγα είναι μέλος της ελληνομάθειας του ομογενειακού σχολείου, όπου έχει δημιουργηθεί από Έλληνες δασκάλους με στόχο την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας στα ελληνόπουλα.

«Κάνω μαθήματα ελληνικών σε παιδιά του δημοτικού. Από την πρώτη κιόλας χρονιά που ήρθα υπήρχε ανάγκη διδασκαλίας γιατί εδώ στο Άμπου Ντάμπι δεν υπήρχαν πολλές Ελληνίδες δασκάλες, στο Ντουμπάϊ είναι περισσότερες. Έτσι αποφάσισα να βοηθήσω και κάνω μαθήματα σε παιδιά Δευτέρας και Τρίτης τάξης και σε ενήλικες. Βέβαια με βοηθούσαν και οι πανεπιστημιακές μου σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως και το μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο. Η εμπειρία είναι καταπληκτική γιατί προσπαθούμε πέρα από την γλώσσα μας να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά όλη την ελληνική κουλτούρα από την εκπαίδευση, τον τρόπο ζωής, τα έθιμα μας. Έχουμε Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ που και που έρχεται ιερέας και την λειτουργούμε κανονικά. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποια ελληνική κοινότητα και αυτό γιατί δεν επιτρέπονται τέτοια εδώ. Έτσι ό,τι κάνουμε το κάνουμε μεταξύ μας».

Παράλληλα με την συνέντευξη η Αθήνα Γκαντήραγα σε ρόλο παρουσιάστριας μας ξεναγεί στην γειτονιά της, ενώ συνομιλεί και με την Ελληνίδα φιλόλογο Βαρβάρα Παπαδάκη, η οποία μας λέει:

«Το Ελληνικό Συμβούλιο – Hellenic Council απασχολεί 18 εκπαιδευτικούς από την ομογένεια (νηπιαγωγούς, δασκάλους, φιλολόγους, καθηγήτριες πανεπιστημίου). Στα Μαθήματα Ελληνομάθειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φοιτούν 180 παιδιά ηλικίας 4-17 ετών και 36 ενήλικες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Λειτουργούν 36 τμήματα διαφορετικών επιπέδων, ελληνικής γλώσσας εβδομαδιαίως σε Ντουμπάϊ και Άμπου Ντάπι. Όλοι οι μαθητές ενθαρρύνονται και λαμβάνουν μέρος στις Εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας κάθε Μάιο του τρέχοντος έτους».

Με καριέρα στην τηλεόραση

Την ανερχόμενη παρουσιάστρια την θυμούνται καλά οι τηλεθεατές του οικονομικού καναλιού Sbc, καθώς μέσα από τις καθημερινές εκπομπές “Sunny Day” και “Γύρω απ όλα”, η όμορφη Αθηνά κατάφερε αν και σε περίοδο μιντιακής κρίσης για την Ελλάδα όπως ήταν οι αρχές του 2010, να ξεδιπλώσει μέρος του ταλέντου της.

«Θα μπορούσα να είχα κάνει κι άλλα πράγματα ίσως και μεγαλύτερα, η αλήθεια είναι αυτή όμως δεν ξέρω τι λάθος έκανα. Δεν το πάλεψα όσο έπρεπε, δεν με πήγαινε η εποχή που ξεκίνησα, πάντως δεν μπορούσα να ζω με μισθούς των 500 ευρώ που έδιναν τότε».

Όπως εξηγεί στο newsit.gr την απόφαση να φύγουν από την Ελλάδα με προορισμό το Άμπου Ντάμπι την πήρε μαζί με τον σύζυγο της, καθώς σε μια δύσκολη περίοδο από θέμα επαγγελματικής εξέλιξης και για τους δυο, φάνταζε μονόδρομος.

«Από την μια η κρίση στα media που βίωσα ως εργαζόμενη και από την άλλη η ανάγκη του συζύγου μου για κάτι καλύτερο, από αυτό που μέχρι τότε μας πρόσφερε η Ελλάδα, μας έβαλαν σε σκέψεις. Ήταν και μια σημαντική πρόταση που είχε δεχτεί ο Θεόφιλος από εδώ που είπαμε τουλάχιστον να το δοκιμάσουμε. Τελικά δεν κάναμε άσκημα, αφού ήδη έχουν περάσει πέντε χρόνια και όλα πηγαίνουν μια χαρά. Ο Θεόφιλος εργάζεται ως group head Health & Safety & Sustainability στην εταιρία Agthia, η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο δημιούργησε το πρώτο βιοδιασπώμενο μπουκάλι. Αυτό που περιμένουμε με αγωνία είναι να ανοίξουν τα σύνορα, να ξεκινήσουν οι πτήσεις ώστε να καταφέρουν το καλοκαίρι να έρθουμε στην Ελλάδα μας» αναφέρει η Αθηνά Γκαντήραγα που το μεράκι της δημοσιογραφίας εξακολουθεί να κυλά στο αίμα της, καθώς βρίσκεται πίσω από την δημιουργία των blog  Menoumemirates.com και athenaspot.com. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις