Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ελληνικό: Ένδοξο παρελθόν, στοιχειωμένο παρόν, λαμπρό μέλλον

ΚΑΣ

Ελληνικό. Μια περιοχή που έχει περάσει από στάδια πολλά και έχει άλλα τόσα να διηγηθεί και να προσφέρει.

Μπορεί να ανήκεις στη γενιά που έζησε το ξακουστό παρελθόν της, μπορεί πάλι και όχι. Αυτό που είναι πάντως σίγουρο είναι ότι σε λίγο καιρό το στοιχειωμένο παρόν της θα δώσει μια για πάντα τη θέση του σε ένα λαμπρό μέλλον. Εκείνο που υπόσχεται να δημιουργήσει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και θα σημάνει την ολοκληρωτική μεταμόρφωση στο Ελληνικό.

Η περιοχή δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της. Είναι ένα φάντασμα της χρυσής εποχής που έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της πρωτεύουσας. Στους χώρους της άλλωστε απλωνόταν το άλλοτε Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Ήταν σαν μια πύλη για το πέρασμα στην καρδιά της Αθήνας που έσφυζε από ζωή.

Το μεγάλο στοίχημα όμως έχει μπει. Φιλοδοξεί να επαναφέρει στους κόλπους της την αίγλη που απολάμβανε για χρόνια. Και όλα δείχνουν πως μόλις αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, εύκολα θα ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Με το φιλόδοξο όραμά της, η Lamda Development έχει θέσει δικαίως πολύ ψηλά των πήχη των προσδοκιών μας και το Ελληνικό αναμένεται να διαδραματίσει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο στα αθηναϊκά hot spot. Και δεν θα μπορούσε φυσικά να συμβεί κάτι διαφορετικό με τα όσα θα έχει πλέον να προσφέρει σε ντόπιους και τουρίστες.

ανάπλαση στο Ελληνικό

Ένα λαμπρό Ελληνικό μέλλον

Το Μητροπολιτικό Πάρκο, μια όαση πρασίνου που θα απλώνεται σε έκταση δύο εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ανανεωμένο παραλιακό μέτωπο. Το Ελληνικό, συνολικής έκτασης 6.200.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελεί ένα έργο που απευθύνεται σε όλους, περιλαμβάνει πλήθος τοπόσημων και θα έρθει να βάλει υποψηφιότητα για την κορυφή της λίστας των επιλογών μας. Και με τις επιλογές που θα προσφέρει για ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης, διασκέδαση και ψώνια φαίνεται πως θα δικαιωθεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια που παράλληλα βάζει πλώρη για να αποτελέσει ένα μητροπολιτικό πάρκο διεθνούς εμβέλειας, προσφέροντας μια εναλλακτική τουριστική πρόταση. Θα έχει όλα τα φόντα για να παρασύρει σε νέες όμορφες περιπέτειες τους τουρίστες που δίνουν παραδοσιακά την ψήφο για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση για το Ελληνικό από «φάντασμα» σε ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα στον κόσμο θα σημάνει σχεδόν αυτόματα και την είσοδό του στα κορυφαία σημεία αναφοράς της Αθήνας. Μια αστική ανάπλαση που φιλοδοξεί με τις προδιαγραφές που θα πληροί να μας μυήσει σε νέες συνήθειες και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στα νότια της Αθήνας.

https://www.youtube.com/watch?v=CNSz0UGoXec

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις