Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: Αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: Αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου

Στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή μεταξύ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του σταθμού Μετρό «Βικτώρια», βρίσκεται ένα μουσείο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, που αποτελεί το επιστέγασμα των παιδικών ονείρων του ιδρυτή του, Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη.

Το μουσείο που ενημερώνει το κοινό για τα επιτεύγματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και εκπαιδεύει τους νέους στην οδική ασφάλεια και συμπεριφορά.

Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, σε μια έκταση 4.000 τ.μ. και σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής, μπορεί κανείς να δει περισσότερα από 110 οχήματα, από τα τέλη του 19ου έως και τα τέλη του 20ου αιώνα, καθώς και 72 εκθέματα της ιστορίας των οχημάτων μέσα από την ιστορία των τροχών.

Στο μουσείο θα βρει κανείς επίσης ένα σύγχρονο αμφιθέατρο με εκθεσιακό χώρο στο φουαγιέ, προσομοιωτές αγωνιστικής οδήγησης, ειδική αίθουσα για εκπαίδευση παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας, χώρο εκδηλώσεων, café και πωλητήριο. 

Τα μοναδικά αυτοκινούμενα εκθέματα

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να θαυμάσουν μοναδικά αυτοκινούμενα εκθέματα, για τα οποία κανονικά μόνο θα διάβαζαν σχετικά.

Η συλλογή εκτίθεται σε τρία επίπεδα και ανακυκλώνεται συνεχώς, φιλοξενώντας σταδιακά τα περισσότερα εκθέματα. Περιλαμβάνει μοντέλα οίκων που δεν δραστηριοποιούνται πλέον όπως Avion Voisin, Adler, Allard, Packard, Facel Vega, Delage, Delahaye, Iso, Dino, Lagonda, Stanguelini, Siata, OSCA, JENSEN, HEALEY, Frazer Nash, Offenhauser κλπ, καθώς και μοντέλα φημισμένων οίκων που κυριαρχούν στη σύγχρονη πραγματικότητα ή επανήλθαν πρόσφατα στην παραγωγή όπως Bugatti, Ferrari, Maserati, Aston Martin, Bristol, Lotus, Rolls Royce, Bentley, Abarth, Alfa Romeo, Lancia, Mercedes, Porsche, BMW, Alpine, Borgward κ.ά.

Θα σου τραβήξουν την προσοχή

Στα δημοφιλέστερα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνονται η Chrysler Imperial του 1959 του τραγουδιστή των Led Zeppelin, Robert Plant, η προσωπική Lancia Aurelia του 1953 του οδηγού της Formula 1 Lorenzo Bandini και η Cadillac Seville του 1979, με τους εσωτερικούς χώρους και το εξωτερικό φινίρισμα σχεδιασμένα από τον οίκο Gucci.

Πού, πώς, πότε

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου φιλοξενείται στο CAPITOL MALL, Ιουλιανού 33-35 & Γ’ Σεπτεμβρίου 74-78, στην Αθήνα

Τηλέφωνο: 210-8816187
E-mail: hmm@charagionis.com

Ωράριο Λειτουργίας

Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00
Σάββατο 11:00 – 18:00
Κυριακή 11:00 – 18:00
Δευτέρα κλειστό
Τελευταία είσοδος: 45 λεπτά πριν κλείσει το μουσείο

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: € 10.00
Μειωμένη είσοδος: € 8.00
(Ισχύει για παιδιά 6-18 ετών, φοιτητές, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, ανέργους και άτομα άνω των 65 ετών)

Ομαδικά (10 άτομα και άνω): € 8.00 

ΔΩΡΕΑΝ είσοδος: Παιδιά κάτω των 6 ετών, Μέλη ICOM, Μέλη Δικτύου Μουσείων Αθήνας και Συνοδοί Σχολείων, κάθε χρόνο στις 18 Μαϊου Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

http://www.hellenicmotormuseum.gr/

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις