Σάββατο, 2 Μαρ.
12oC Αθήνα

Ελληνικό: Νέο περιστατικό με γυμνές φωτογραφίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης σε σχολείο

Ελληνικό: Νέο περιστατικό με γυμνές φωτογραφίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης σε σχολείο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μετά το περιστατικό σε σχολείο της Ναυπάκτου, όπου 13χρονοι έφτιαχναν «για την πλάκα τους» ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους και τις διακινούσαν, το LiveNews αποκάλυψε ότι το ίδιο συνέβη και πριν 1,5 μήνα, σε Γυμνάσιο στο Ελληνικό!
Ο πατέρας της 14χρονης από το Ελληνικό που μίλησε στο Live News, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στα μέσα Οκτωβρίου ήρθε η κόρη μας και μας είπε ότι κάποια παιδιά μικρότερα από την Β’ Γυμνασίου την τράβηξαν φωτογραφίες και τις επεξεργάστηκαν, τις παρουσίαζαν γυμνές και τις έδειχναν».

Η 14χρονη δεν έχασε στιγμή και αμέσως απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου. «Αρχικά ο ένας τα έριχνε στον άλλον. Τελικά ήταν και οι τρεις. Και την επομένη μας κάλεσε να συναντηθούμε η διευθύντρια».

Ο πατέρας αυτός, όπως είπε στο LIVE NEWS δεν κινήθηκε νομικά καθώς πρόκειται για 13χρονα αγόρια που δεν είχαν αντιληφθεί το αδίκημα που έκαναν.

«Το κατάλαβε το παιδί. Βούρκωσε κιόλας. Και συγκίνησε κι εμένα». Η 14χρονη με δηλώσεις της στο LiveNews είπε να μην φοβούνται τα κορίτσια και να το καταλαβαίνουν αμέσως. «Μπορούσαμε να κινηθούμε νομικά. Δεν το κάναμε, γιατί είναι παιδιά μας. Έκαναν λάθος».

«Θέλαμε να γελάσουμε»

Την ίδια ώρα, μετανιωμένοι εμφανίζονται και οι 13χρονοι στην Ναύπακτο, οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα (4/12/23) στο σχολείο μετά τη διήμερη αποβολή. Η συμμαθήτρια τους πάντως που είδε ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της να κυκλοφορούν στο σχολείο δεν μπορεί να συνέλθει ακόμα από το σοκ. «Έχουν μετανιώσει αλλά αυτό που έκαναν ήταν χοντρό».

Αυτή η νέα επικίνδυνη «μόδα» στα σχολεία δεν αποτελεί ελληνική εξαίρεση. Δυστυχώς, εξελίσσεται σε μάστιγα με τελευταίο κρούσμα μαθήτριες στο Νιου Τζέρζι.

«Ήμασταν τόσο εκνευρισμένες. Πολλά κορίτσια έκλαιγαν. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας» είπαν. Η Φραντσέσκα Μόνι δεν πίστευε ότι οι φωτογραφίες της θα επεξεργαστούν μέσω AI για να παράγουν πορνό. Η Φραντσέσκα δεν ήξερε τι να κάνει και πήγε στο γραφείο του διευθυντή και ανακάλυψε πως υπάρχουν δεκάδες άλλα θύματα.

«Μέσω κρυπτονομισμάτων γίνονται οι πληρωμές για την απόκτηση τέτοιων εφαρμογών. Ο αλγόριθμος της εφαρμογής μπορεί εύκολα να βρει τις αναλογίες ενός ανθρώπου, γιατί διακρίνει από το κόψιμο της μπλούζας τις αναλογίες της μέσης», εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος της εταιρείας «Internet Now».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις