Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ελληνοαραβικές business: Ο σεΐχης που «κοιτά» τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Ελληνοαραβικές business: Ο σεΐχης που «κοιτά» τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Τη Μεσσήνη βάζει στο μικροσκόπιο  του ενδιαφέροντος ο Σεΐχης του Αµπού Ντάµπι Mohamed bin Zayed Al Nahyan. 

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Πύλο με το υπερπολυτελές γιοτ του, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Φέρεται να συνδυάζει τις διακοπές του και παράλληλα να βολιδοσκοπεί με ιδιωτικό ελικόπτερο από αέρος την περιοχή, με επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Όπως “συνέλαβε”το newsit.gr, το γιοτ αγκυροβόλησε μπροστά από την ακατοίκητο νήσο Σφακτηρία κι απέναντι από το νεόκτιστο ξενοδοχείο W Hotel που έκανε το ντεμπούτο του στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες, στην περιοχή Navarino Watefront. 
 
Αφορμή της επίσκεψής του Σεΐχη στην Μεσσηνία ίσως να αποτέλεσε και η νέα υψηλών προδιαγραφών επένδυση της Mariott Internatinal στο συγκρότημα του Costa Navarìno, ωστόσο ο ίδιος αρκετές φορές έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του να επενδύσει στο τουρισμό της Ελλάδας.  
 
Ο 53χρονος Άραβας Κροίσος τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου αντάλλαξαν απόψεις για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της Ελλάδος. Εκεί είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει τις επενδυτικές του κινήσεις τόσο στον τουρισμό και την ενέργεια, όσο και τον πρωτογενή τομέα.
 
Η πιο πρόσφατη μεγάλη τουριστική επένδυση που τον έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας αποτέλεσε η απόκτηση του παλιού Ermioni Club στο Πόρτο Χέλι σε έκταση 220 στρεμμάτων, όπου θα υλοποιηθούν υπερπολυτελείς  εγκαταστάσεις, που θα απευθύνονται στην τουριστική ελίτ.
 
 
Παλαιότερα, κρατικά fund των ΗΑΕ είχαν επενδύσει και στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Όσον αφορά την επίσκεψή που πραγματοποιεί ο Άραβας Κροίσος αυτές τις ημέρες στην Πύλο, παράγοντες της τοπικής αγοράς αναφέρουν ότι ανάμεσα στους λόγους που τον έφεραν στα μέρη τους περιλαμβάνονται και οι μελλοντικές και πολλά υποσχόμενες νέες τουριστικές επενδύσεις, που μετατρέπουν την περιοχή σε προορισμό παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
 
 
Σημειώνεται ότι του χρόνου θα τεθεί σε λειτουργία το Mandarin Oriental Costa Navarino και στη 
συνέχεια θα ακολουθήσει το Navarino Blue της Costa Navarino κοντά στην Καλαμάτα. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν την Τιμώμενη Χώρα στη φετινή ΔΕΘ, όπου θα συμμετέχει σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων και φορέων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις