Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Εμείς στο καθήκον, εσείς στο σπίτι” – Το συγκλονιστικό μήνυμα των φαρμακοποιών

“Εμείς στο καθήκον, εσείς στο σπίτι” – Το συγκλονιστικό μήνυμα των φαρμακοποιών

Το συγκλονιστικό μήνυμα των φαρμακοποιών σε όσους αποφασίζουν να παίξουν με τη ζωή τους και τη ζωή των συνανθρώπων τους. Σκεφτείτε το… δύο φορές πριν βγείτε από το σπίτι σας. #πρωτη_γραμμη #μαζι #stayhome.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού βρίσκονται, εκτός από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της χώρας, αναμφίβολα και οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι καθημερινά έρχονται άμεσα σε επαφή με χιλιάδες συμπολίτες μας που, πιθανόν, είναι φορείς ασθενειών ή ακόμη και του κορονοϊού.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του φονικού ιού, με τεράστιες ελλείψεις σε γάντια, αντισηπτικά τζελ, οινόπνευμα αλλά ακόμη και μάσκες, οι αφανείς ήρωες αυτού του πολέμου με τον “αόρατο” εχθρό, είναι δίχως αμφιβολία οι φαρμακοποιοί. Με εξαντλητικά ωράρια, στις περισσότερες περιπτώσεις, καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικά, κάποιες φορές ιδιαίτερα σοβαρά, και κάποιες άλλες λιγότερο σημαντικά.

Όλες αυτές τις μέρες, με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται και τα κρούσματα συνεχώς να αυξάνονται, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας καλείται να ξεπεράσει και τα όρια της ανθρώπινης αντοχής προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι φαρμακοποιοί, είναι συνεχώς στις επάλξεις για να εξυπηρετήσουν τους συνανθρώπους μας, και το μήνυμα που στέλνουν με κάθε ευκαιρία, είναι “Μένετε σπίτι, για να είμαστε κι εμείς εδώ”. 

Μαζί με όλους τους υπόλοιπους ιδιωτικούς υπαλλήλους που τις μέρες αυτές της “καραντίνας”, είναι στις επάλξεις, όπως οι υπάλληλοι σούπερ – μάρκετ, υπάλληλοι βενζινάδικων, ντελίβερι, οδηγοί ταξί, οδηγοί φορτηγών, αποθηκάριοι και πωλητές, οι φαρμακοποιοί ήταν, είναι και πάντα θα είναι οι ήρωες που κάνουν με αυταπάρνηση το λειτούργημά τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις