Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Εμφύλιος στα επιμελητήρια: Ο Μπρατάκος απαντά στις αιχμές Χατζηθεοδοσίου

Εμφύλιος στα επιμελητήρια: Ο Μπρατάκος απαντά στις αιχμές Χατζηθεοδοσίου

«Ο ρόλος του προέδρου του ΕΒΕΑ και μέλους της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων είναι σαφής. Και σε καμία περίπτωση δεν υποκινεί ή προκαλεί κινήματα δυσαρέσκειας έναντι οποιουδήποτε φορέα επιχειρηματικότητας και της ηγεσίας του». Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Μπρατάκος απαντώντας σε δήλωση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου μετά την παραίτησή του από πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Αναλυτικά ο κ. Μπρατάκος δήλωσε:

«Ο ρόλος του προέδρου του ΕΒΕΑ και μέλους της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων είναι σαφής. Και σε καμία περίπτωση δεν υποκινεί ή προκαλεί κινήματα δυσαρέσκειας έναντι οποιουδήποτε φορέα επιχειρηματικότητας και της ηγεσίας του.

To απόγευμα της Τετάρτης, το EBEA φιλοξένησε την εκδήλωση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΕΒΕΑ talks», όπου ωφελούμενοι άστεγοι συμπολίτες μας συνομίλησαν με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, καθώς και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστεγίας. Πριν και μετά από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το ΕΒΕΑ επισκέφτηκαν πρόεδροι από διάφορα επιμελητήρια της επικράτειας, οι οποίοι βρίσκονταν στην Αθήνα και με τους οποίους συζητήσαμε θέματα επιχειρηματικού και επιμελητηριακού ενδιαφέροντος και θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Νωρίτερα ο πρώην Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε για κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα προς το πρόσωπό του.

«Σήμερα συντελέστηκε μία κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, μεθοδευμένη από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, που με μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΚΕΕΕ συντόνισαν την ανατροπή μου. Σχεδόν 6 μήνες μετά τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Μίχαλου και την ομόφωνη εκλογή μου ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κάποια «πρόθυμα» μέλη της Διοικητικής Επιτροπής έθεσαν θέμα αντικατάστασης μου. Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Επιμελητηριακού θεσμού», τονίζει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Στην μακροσκελή του δήλωση έκανε αναφορά στο πρόσωπο του κ. Μπρατάκου λέγοντας: «Ας μας εξηγήσει ο κ. Μπρατάκος τι ακριβώς συζητήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία του ΕΒΕΑ μεταξύ του ιδίου, των 7 μελών της ΔΕ της ΚΕΕΕ που υπογράφουν την πρόταση για την αντικατάσταση μου, του Διευθυντή της ΚΕΕΕ και του νομικού της συμβούλου; Από πότε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ασχολείται με τα εσωτερικά της ΚΕΕΕ; Μήπως πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση με στόχο την αντικατάσταση μου;  Ίσως τα πράγματα εξελίσσονταν διαφορετικά αν ήμουν περισσότερο «ήσυχος» και λιγότερο διεκδικητικός. Στη ζωή μου όμως ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους διλήμματα. Πάντα επιδίωκα να είμαι χρήσιμος και όχι απαραίτητα ευχάριστος. Να μιλώ με πράξεις και όχι να αρκούμαι στις τυπικές υποχρεώσεις ενός “yes man”. Αυτό το ρόλο τον αφήνω για κάποιους άλλους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις