Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εμπρησμός στην Real: Ποινική δίωξη στον 27χρονο που συνελήφθη στα Προσφυγικά – Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν

Εμπρησμός στην Real: Ποινική δίωξη στον 27χρονο που συνελήφθη στα Προσφυγικά – Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν

Σειρά κακουργηματικών και πλημελληματικών πράξεων απαγγέλθηκαν σε βάρους του 27χρονου που συνελήφθη στα Προσφυγικά, και είναι αρχηγικό μέλος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας».

Η οργάνωση, έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις που σημειώθηκαν από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2022 στα γραφεία της Real, σε 3 τράπεζες, στα γραφεία της ΝΔ στην Πεύκη και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Η εξιχνίαση των έξι εμπρηστικών επιθέσεων έγινε από την ΕΛΑΣ κατά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας και όπως αποκαλύφθηκε ο 27χρονος είναι αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης της Κρατικής Ασφάλεις αλλά και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, βρέθηκαν μπροστά στον 27χρονο ο οποίος θεωρείται και ο φυσικός αυτουργός στην τοποθέτηση και ενεργοποίηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού στις 13/ 7/2022 στα γραφεία της εφημερίδας του ραδιοφώνου του “Real group”.    

Η ίδια οργάνωση εκτός από την επίθεση στο δημοσιογραφικό οργανισμό της «Real» είχε πραγματοποιήσει άλλα πέντε χτυπήματα. Είχε τοποθετήσει και ενεργοποιήσει δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ΑΤΜ, είχε πραγματοποιήσει μια επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας στο Γαλάτσι, μια σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων κι άλλη μια σε γραφεία κόμματος στο Μαρούσι.    

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρία σπίτια σε Προσφυγικά, Πεύκη και Αγία Παρασκευή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: αεροβόλο πιστόλι, τρία μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, συσκευή ανίχνευσης συσκευών εντοπισμού θέσης, σακούλα που περιείχε μονωτικές ταινίες, ελαστικά γάντια καθαρισμού, απορροφητικό πανί καθαρισμού και κεράκια, πέντε ασύρματοι και μια σημαία.

Οι διώξεις που απαγγέλθηκαν

Σε βάρος του 27χρονου που συνελήφθη στα Προσφυγικά ασκήθηκε: ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, και σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας μεγάλης αξίας, παράνομη κατοχή όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στα Προσφυγικά, στην οποία προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισίδια. Συνελήφθησαν συνολικά 78 άτομα ενώ αναφέρεται πως 7 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις