Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εμβολιασμοί: Εκτοξεύτηκαν τα ραντεβού στις ηλικίες 18-24 και 25-30

Εμβολιασμοί: Εκτοξεύτηκαν τα ραντεβού στις ηλικίες 18-24 και 25-30

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί να φέρει και τέταρτο κύμα κορονοϊού στη χώρα, οι εμβολιασμοί τις τελευταίες μέρες… αυξάνονται και πληθύνονται.

Τα στοιχεία δείχνουν εκτόξευση των ραντεβού για εμβολιασμό και μάλιστα από πολίτες νεαρής ηλικίας, 18 έως 24 ετών και 25 έως 30.

Στους πίνακες και το διάγραμμα που ακολουθούν καταγράφονται τα ραντεβού που έχουν κλειστεί ανά μέρα και ανά ηλικιακή ομάδα έως την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Στο γράφημα, η γκρι γραμμή καταγράφει τα ραντεβού στο γενικό πληθυσμό (σ.σ. έχουν συμπεριληφθεί και ευπαθείς, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί) και η μπλε γραμμή την ηλικιακή ομάδα 18-24.

Στις ηλικίες 18 έως 24, έως τις 3 Ιουλίου, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός προσέλευσης που είχε καταγραφεί ήταν 15.608 στις 28 Ιουνίου. Στις 5 Ιουλίου, όμως, προσήλθαν 23.875 και στις 6 Ιουλίου 22.116.

Στο γενικό σύνολο ξεπεράστηκαν οι 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα στις 5 Ιουλίου (111.849) και στις 6 Ιουλίου (103.353). 

Στην επιτάχυνση της διαδικασίας αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Κερατσίνι για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτάχυνση της διαδικασίας και την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά μέρες είδαμε μία σημαντική επιτάχυνση ως προς την προθυμία των συμπολιτών μας να κλείσουν ραντεβού» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη τάση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Παράλληλα επανέλαβε την έκκλησή του όσοι πολίτες «δεν το έχουν κάνει ακόμα, να σπεύσουν να εμβολιαστούν» τονίζοντας ότι «τα εμβόλια δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά, σας προστατεύουν, μας προστατεύουν όλους».

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμών και επισήμανε σε δύο σημεία:

Πρώτον, στην επιτάχυνση των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης του ιού:

«Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, ειδικά την επιθετική μετάλλαξη Δέλτα, που βλέπετε ότι ήδη είχε κάνει την εμφάνισή της και στην πατρίδα μας, όπως συμβαίνει και παντού στην Ευρώπη, είναι να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς» είπε συγκεκριμένα.

Δεύτερον, ανέφερε ότι όσοι νοσηλεύτηκαν ή έχασαν τη ζωή τους ήταν κατά 99% ανεμβολίαστοι:

Νομίζω ότι τα στοιχεία που έχουμε δώσει πια στη δημοσιότητα είναι απολύτως καταλυτικά: 99% είναι το ποσοστό των συμπολιτών μας που είτε νοσηλεύτηκαν, είτε δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους και ήταν ανεμβολίαστοι” είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «τελικά, θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε νικητές και από αυτήν την περιπέτεια, για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε ακόμα πιο συστηματικά με τα μακροπρόθεσμα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις