Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ένα well spent night σημαίνει super ταινία σε super τηλεόραση!

Ένα well spent night σημαίνει super ταινία σε super τηλεόραση!

Με την απόκτηση μιας νέας τηλεόρασης, η πρώτη κίνηση πολλών -έπειτα, φυσικά, από την τοποθέτηση και τις πρώτες ρυθμίσεις- είναι το… test drive. Να δουν δηλαδή πώς αποδίδει το νέο στολίδι του σαλονιού, πιθανότατα σε μεγαλύτερη ανάλυση από της προηγούμενης τηλεόρασης, με πλούσια χρώματα και ήχο που κατακλύζει τον χώρο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετατρέπουν τον χώρο τους σε προσωπικό κινηματογράφο, με την τηλεόραση να αποτελεί την «καρδιά» του και ενδεχομένως περιφερειακά όπως ηχεία και ρυθμιζόμενο φωτισμό να συμπληρώνουν την εμπειρία. Συνοδεία των πάντοτε… ευπρόσδεκτων σνακ, είτε πρόκειται για ποπ κορν είτε για πατατάκια και το απαραίτητο αναψυκτικό, λείπει μονάχα ένα άκρως σημαντικό συστατικό από τη συνταγή «σινεμά στο σπίτι»: μια καλή ταινία που θα σου κρατήσει συντροφιά για μερικές ώρες, επιδεικνύοντας παράλληλα τις δυνατότητες της νέας σου τηλεόρασης.

Με την ευκολία που παρέχουν οι υπηρεσίες streaming -με τις δημοφιλέστερες, όπως το Netflix, να υπάρχουν ήδη σε πληθώρα τηλεοράσεων χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης- η παρακολούθηση μιας ταινίας στο σπίτι έγινε ευκολότερη από ποτέ. Δεκάδες ταινίες και σειρές βρίσκονται μερικά κλικ μακριά, οπότε συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις της περιόδου για φανταστικές movie nights!

Tenet 

Μια περιπέτεια που συγκλονίζει από την αρχή έως το τέλος, το Tenet αποτελεί το νεότερο πόνημα του Κρίστοφερ Νόλαν με πρωταγωνιστές τους Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον και Ρόμπερτ Πάτινσον. Μια ασυνήθιστη αποστολή εξελίσσεται σε κάτι τρομακτικά πολύπλοκο για τον ανώνυμο πρωταγωνιστή, ο οποίος σύντομα βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παγκόσμια συνωμοσία με μια λέξη -Tenet- να αποτελεί σημαντικό στοιχείο σε ένα γρίφο του οποίο δεν γνωρίζει ούτε την αρχή αλλά ούτε και το τέλος. Μια σειρά από γεγονότα αποκαλύπτουν τις βαθιές ρίζες του προβλήματος και πλέον, είναι στο χέρι του και των συμμάχων του να αποτρέψουν ένα παγκόσμιο φαινόμενο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στην ιστορία.

Για περισσότερες από δύο ώρες, το Tenet καταφέρνει να δίνει λίγο-λίγο τις πληροφορίες στον θεατή, δημιουργώντας παράλληλα έναν εκπληκτικά βαθύ κόσμο και μια ιστορία για την οποία οποιαδήποτε λέξη θα αποκάλυπτε περισσότερα από όσα πρέπει. Για να απολαύσει πραγματικά κάποιος το Tenet, θα πρέπει να αποφύγει κάθε λεπτομέρεια της πλοκής. Το ταξίδι σε μεγαλουπόλεις και ερήμους, τα σκοτεινά περιβάλλοντα και ο καυτός ήλιος επάνω στην γυαλιστερή άμμο συνοδεύονται από ήσυχες στιγμές και ξέφρενες στιγμές δράσης, προσφέροντας ένα πλήρες οπτικοακουστικό πακέτο για κάθε σινεφίλ.

Disney Pixar’s Onward 

Δύο ξωτικά, τα αδέρφια Ian και Barley Lightfoot (με τις φωνές των Τομ Χόλαντ και Κρις Πρατ), ξεκινούν ένα ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψουν αν με κάποιο μαγικό τρόπο μπορούν να περάσουν μια μέρα με τον νεκρό πατέρα τους, τον οποίο έχασαν σε ηλικία τόσο νεαρή που μετά βίας τον θυμούνται. Όπως είναι αναμενόμενο, η περιπέτεια των δύο αδερφών περιλαμβάνει κάθε είδους ευτράπελα και ανακαλύψεις, όμως αυτά είναι μόνο η αρχή, καθώς όταν η μητέρα τους αντιλαμβάνεται τι έχουν κάνει ξεκινά τη δική της αναζήτηση για τα παιδιά της επιστρατεύοντας τη βοήθεια του μυθικού Μάντικορ.

Κάθε δημιούργημα της Pixar είναι ευφάνταστο, γεμάτο εντυπωσιακά φτιαγμένους κόσμους με μπόλικη αγάπη για τη λεπτομέρεια, πάντοτε με μια ιστορία που συναρπάζει, συγκινεί και μιλάει στις καρδιές όλων να αποτελεί την τελική πινελιά του έργου. Το Onward είναι μια ακόμη εξαιρετική προσπάθεια της δημοφιλούς εταιρείας πίσω από τα Toy Story, Inside Out, Cars και πολλών άλλων αγαπημένων ταινιών. Όπως ακριβώς κι εκείνες, το Onward προτείνεται για ολόκληρη την οικογένεια.

The Midnight Sky

Ερχόμενο από το πουθενά, το The Midnight Sky κατάφερε να τραβήξει πολλά βλέμματα επάνω του για διάφορους λόγους. Εμπνευσμένο από το βιβλίο Good Morning, Midnight της Λίλυ Μπρουκς-Ντάλτον, αφηγείται μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας σε έναν πλανήτη Γη που μετράει τις πληγές του στο έτος 2049 κι ενώ η καταστροφή του φαίνεται μη αναστρέψιμη. Ο επιστήμονας Αγκουστίν Λοφτχάους, τον οποίο υποδύεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ, δουλεύει στο απομακρυσμένο εργαστήριό του κάπου στον Βόρειο Πόλο όπου και συναντά ένα μυστηριώδες κοριτσάκι. Μαζί, θα πρέπει να αποτρέψουν την επιστροφή του πληρώματος του διαστημικού σκάφους “Ether” στη Γη, καθώς το ρολόι μετράει αντίστροφα.

Ο Κλούνεϊ εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη στη συγκεκριμένη παραγωγή, η οποία περιλαμβάνει μερικές από τις πιο φαντασμαγορικές εικόνες που υπήρξαν σε ταινίες του 2020. Ο αρκτικός ουρανός μαγεύει με τα εξαίσια χρώματα που «ντύνουν» τα κατάλευκα τοπία, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες δίχως ιδιαίτερο κόπο. Από την άλλη, η ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Φελίσιτυ Τζόουνς είναι δραματική και πέρα για πέρα ανθρώπινη, φορώντας ένα εντυπωσιακό «κοστούμι» sci-fi και παράλληλα δρώντας ως μια υπενθύμιση για τον ευαίσθητο, πανέμορφο πλανήτη μας που δοκιμάζεται καθημερινά. Αν μη τι άλλο, οι σκηνές που εκτυλίσσονται με φόντο τον ουρανό πάνω από τα χιονισμένα βουνά θα καταφέρουν να αναδείξουν τα δυνατά σημεία της τηλεόρασής σου.

The Invisible Man 

Μια έκπληξη που λίγοι περίμεναν, το The Invisible Man βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του H. G. Wells από το 1897, το οποίο είχε ήδη μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το 1933. Η νεότερη εκδοχή της ταινίας βρίσκει την Ελίζαμπεθ Μος σε πρωταγωνιστικό ρόλο να υποδύεται τη Σεσίλια, μια γυναίκα που πιστεύει ότι ο αυτόχειρας άνδρας της συνεχίζει να την παρακολουθεί και μετά θάνατον. Μάλιστα, η Σεσίλια ισχυρίζεται πως ο άνδρας της έχει αποκτήσει την ικανότητα να γίνεται αόρατος κι έτσι προσπαθεί να εξηγήσει τα όσα νιώθει και όσα της συμβαίνουν, όμως τι πραγματικά ισχύει;

Μια εξαιρετική ιστορία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, το The Invisible Man παραμένει προσγειωμένο καθ’ όλη τη διάρκειά του και παρά το στοιχείο φαντασίας που εμπεριέχει, αφηγείται μια άκρως ρεαλιστική ιστορία μιας κακοποιημένης γυναίκας που ακόμη και μετά τον θάνατο (;) του άνδρα της δυσκολεύεται να ξεπεράσει τα όσα έχει περάσει. Με ένα τέλος που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες πολλών θεατών, η ταινία καταφέρνει να αφηγηθεί με έξυπνο και μοντέρνο τρόπο μια ιστορία που μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής χάρη στην εξαιρετική ερμηνεία της Μος και πλοκή που κόβει την ανάσα.

Dolittle 

Πάντοτε αξιαγάπητος, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. υποδύεται τον δόκτωρ Τζον Ντουλίτλ, έναν φυσικό με την ικανότητα να μιλάει με ζώα. Συντετριμμένος από τον θάνατο της γυναίκας του, αποφασίζει να αφήσει πίσω την γνώριμη ζωή του και να κρυφτεί μακριά από όλους και όλα, με μοναδική συντροφιά τα αγαπημένα του ζώα. Χάρη στην ιδιαίτερη και ασυνήθιστη ικανότητά του, βέβαια, δεν θα είναι εύκολο να γίνει αυτό καθώς η υγεία της βασίλισσας Βικτώρια ολοένα και χειροτερεύει. Αυτομάτως, ο Ντουλίτλ γίνεται ο κατάλληλος άνθρωπος για να ταξιδέψει σε ένα μυστηριώδες νησί και να εντοπίσει το μαγικό δέντρο που θα βοηθήσει την Βικτώρια να ανακάμψει.

Δίχως να χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση, είναι προφανές ότι η περιπέτεια στην οποία εμπλέκεται ο Ντουλίτλ δεν είναι συνηθισμένη. Εξωτικοί προορισμοί, μαγευτικά τοπία, πληθώρα ζώων από καμηλοπαρδάλεις έως πάπιες και μια σειρά από απίστευτα γεγονότα συνθέτουν μια από τις πιο ευχάριστες κωμωδίες της περασμένης χρονιάς. Η οπτικοακουστική ποικιλία θα φέρει τη… ζούγκλα στο σπίτι σου, μέσω μιας κυριολεκτικά φανταστικής περιπέτειας για όλη την οικογένεια που πέραν της διασκέδασης, προσφέρει πολύτιμα μαθήματα που μικροί και μεγάλοι θα εκτιμήσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις