Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ένας αστυνομικός ανάμεσα στους συλληφθέντες για κύκλωμα κοκαΐνης στα Νότια Προάστια

Ένας αστυνομικός ανάμεσα στους συλληφθέντες για κύκλωμα κοκαΐνης στα Νότια Προάστια
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ο αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν με τον 33χρονο χαμηλόβαθμο αστυνομικό, να υπηρετεί στα νότια προάστια. Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων αποκάλυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης από το Σεπτέμβριο του 2021 έκαναν διακίνηση (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση) κοκαΐνης, στα νότια προάστια της Αττικής.

Φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον σε 162 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο αστυνομικός ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών. Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης αναλάμβανε την αποθήκευση των ουσιών σε κατάστημα που διατηρεί στα νότια προάστια της Αττικής. Τα άλλα δύο μέλη ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών ουσιών στους τελικούς χρήστες.

Κάποιες φορές έκαναν τις παραδόσεις υπαίθριους χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων των νοτίων προαστίων, ενώ κάποιες φορές προμήθευαν και «κατ’ οίκον» τους «πελάτες» τους.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και 37 άτομα για προμήθεια ναρκωτικών, τα οποία δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Το λεξιλόγιο της σπείρας

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν δικό τους «λεξιλόγιο» όπως για παράδειγμα τις ναρκωτικές ουσίες τις αποκαλούσαν «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα».

Αναφερόμενοι στις ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν τις λέξεις: «Ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι»

Για την ποιότητα της κοκαΐνης, έλεγαν: «Καλό παιδί». Τα χρήματα τα αποκαλούσαν «παπούτσια» ενώ η αγορά ποσότητας «επί πιστώσει» ήταν «αέρας».

Οι αστυνομικοί τους έπιασαν μετά από επιχείρηση που οργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, κατά την οποία δύο από τα μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος των νοτίων προαστίων να κάνουν αγοραπωλησία ναρκωτικών. Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1,08 γραμμάρια κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.

Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις