Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Μέχρι και 50% η πτώση στις τιμές – Ποια προϊόντα εξαιρούνται

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Μέχρι και 50% η πτώση στις τιμές – Ποια προϊόντα εξαιρούνται

Μέχρι και -50% θα φτάσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν για 15 ημέρες, όπως δήλωσε στο newsit.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών,  ο Σταύρος Καφούνης.  

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών εκτός από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, μιλά παράλληλα και για τους δύο πρώτους φθινοπωρινούς μήνες του 2021, όπου η αγορά δεν κινήθηκε όπως περίμεναν οι έμποροι.

«Ενώ το καλοκαίρι μας έδινε αισιόδοξα μηνύματα για την αγορά, ωστόσο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο κινήθηκε υποτονικά και πραγματικά είναι δύσκολο να εξηγήσουμε ακριβώς το γιατί, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι ο κορονοϊός επανήλθε, κράτησε τον κόσμο πίσω, καθώς έφερε ξανά και την ανασφάλεια» λέει στο newsit.gr, o Σταύρος Καφούνης.

Συνεχίζοντας τονίζει πως «εμείς θέλουμε να δούμε μία αντιστροφή του κλίματος. Έχουμε πλήθος αποθεμάτων και ισχυρές προσφορές ακόμα και σε νέο εμπόρευμα. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν συσσωρεύσει αδιάθετο εμπόρευμα και μένει τώρα να δούμε εάν το καταναλωτικό κοινό θα ανταποκριθεί’’. 

Όσον αφορά τώρα, για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν οι καταναλωτές ο κ. Καφούνης αναφέρει: ‘’Οι καταναλωτές είναι ενημερωμένοι, ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να διαλέξουν και πώς θα κάνουν τις αγορές τους με ασφάλεια’’. 

«Εκπτώσεις μέχρι και 50%»

Ο Θεόδωρος Καπράλος, ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, μιλώντας στο newsit.gr, υπογράμμισε ότι ‘’ξεκίνησαν οι εκπτώσεις τηρώντας απόλυτα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Αυτό το δεκαπενθήμερο η αγορά το περιμένει καθώς θεωρούμε ότι μπορεί να τονώσει λίγο τα ταμεία. Το θέμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι λόγω των προβλημάτων με τις μεταφορές των εμπορευμάτων, έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ στις παραλαβές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν προϊόντα που μόλις έχει παραλάβει η επιχείρηση και καλείται να τα βάλει (εάν μπορεί) σε έκπτωση.

Ωστόσο θα υπάρχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπεράσουν το 50%, σε ένδυση και υπόδηση προηγούμενης σεζόν» 

«Δεν θα έχουμε μεγάλες εκπτώσεις σε νέα εμπορεύματα»

Πρώτο 24ώρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων και στη Θεσσαλονίκη με τους εμπόρους να βλέπουν ήδη μια κινητικότητα.

‘’Αν εξαιρέσουμε τον Αύγουστο και τις αρχές Σεπτέμβρη, ο Οκτώβριος δεν ήταν καλός μήνας. Η αγορά είχε καθίσει. Αυτές οι εκπτώσεις είναι η αλήθεια ότι είναι εκ των ουκ άνευ, γιατί τώρα ουσιαστικά ξεκινάει η χειμερινή σεζόν. Τα εμπορεύματα είναι καινούργια. Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή είχαμε μία ανωμαλία και δυσπραγία της αγοράς, όπου πολλά μαγαζιά είχαν βρεθεί με νέο εμπόριο κατά την περίοδο του κορονοϊού, θα υπάρχουν αρκετά καλές εκπτώσεις σε κάποια προϊόντα, της τάξεως του 50% ίσως και παραπάνω. Κυρίως σε προϊόντα της προηγούμενης σεζόν», δηλώνει στο newsit.gr ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ιωάννου.

Συμπληρώνει πως «θεωρώ ότι σε νέα εμπορεύματα δεν θα είναι μεγάλες οι εκπτώσεις, δηλαδή μπορεί να φτάσουν το 25 με 30% .Τα καταστήματα θα είναι και την Κυριακή ανοιχτά, που βγαίνει και πιο πολύς κόσμος και ευελπιστούμε και ο καιρός να βοηθήσει όλα βέβαια θα δείξουν στο ταμείο’’ . 

Μεγαλύτερες οι εκπτώσεις τον Φεβρουάριο

Ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επισήμανε μάλιστα την διαφορά μεταξύ των εκπτωτικών περιόδων του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου καθώς κατά τον δεύτερο μήνα κάθε έτους ‘’γίνεται ουσιαστικά και η λήξη της σεζόν, οπότε έχουμε και μεγαλύτερες εκπτώσεις’’. 

Οι ειδικοί της αγοράς εφιστούν την προσοχή σε όλους καλώντας τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί στις αγορές τους και πραγματικά να αγοράζουν αυτό που θεωρούν ευκαιρία. Μάλιστα επισημαίνει την αξία το να μπαίνουν στην διαδικασία να τσεκάρουν αν όντως η αναγραφόμενη έκπτωση στο εκάστοτε προϊόν που δίνει μία επιχείρηση, δεν είναι πλασματική. 

Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις