Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ενεργειακή κρίση: Ανακοινώνονται μέτρα και ποινές στο Δημόσιο – Συστάσεις στους πολίτες

Ενεργειακή κρίση: Ανακοινώνονται μέτρα και ποινές στο Δημόσιο – Συστάσεις στους πολίτες

Η επιχείρηση «εξοικονόμηση ενέργειας» έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες αλλά επειδή κάποιοι δεν… συμμορφώθηκαν, έρχονται και «πέναλτι». Τα μέτρα και οι ποινές στο Δημόσιο θα ανακοινωθούν σήμερα (07.09.2022) στις 10:00 από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, με τον συντονισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, παρουσιάζουν νέα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοικονομηθεί το 10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται τώρα. Θα είναι το δεύτερο «πακέτο» μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο, ύστερα από εκείνο που είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι αλλά πολλοί φορείς δεν… συμμορφώθηκαν. Γι’ αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν ποινές, όπως για παράδειγμα η μείωση προσλήψεων στους… ενεργειακά σπάταλους. Ήδη, υπενθυμίζεται, όσοι σπαταλούν ενέργεια αποκλείονται από επιχορηγήσεις.

Σε ό,τι αφορά στους πολίτες, θα υπάρξουν συστάσεις για το πως μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια, όπως πχ με τον θερμοστάτη σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Δεν αποκλείεται, επίσης, να υπάρξουν και κίνητρα για να «γυρίσουν» όσοι έχουν θέρμανση με φυσικό αέριο στο… πετρέλαιο. Στις σκέψεις, δε, είναι να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης και να διευρυνθούν οι δικαιούχοι του. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχιστεί η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά ίσως όχι οριζόντια όπως μέχρι σήμερα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις