Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: 95.000 ευρώ το ραβασάκι στα Παιδικά Χωριά SOS!

ΕΝΦΙΑ

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ 95.000 ευρώ, για ακίνητα τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν! Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 500 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 12 εργαζομένους». Τα παραπάνω αναφέρει η οργάνωση μετά το… χτύπημα του ΕΝΦΙΑ.

Ακόμη αναφέρεται στην ανακοίνωση πως η ίδια δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά της.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες» επισημαίνει ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, στην ανακοίνωση.

75.000 ευρώ ο ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού!

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό χθες, 28.08.2017, το ποσό των 70.335,24 ευρώ καλείται να πληρώσει το Χαμόγελο του Παιδιού για τον ΕΝΦΙΑ του 2017.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «παρά τις τεράστιες προσπάθειες να εισακουστούν από την κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα του οργανισμού σχετικά με την άδικη φορολογία που του επιβάλλεται κάθε χρόνο, παρά τις συναντήσεις και τις προφορικές διαβεβαιώσεις για λύσεις, τελικά τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί και ο αγώνας συνεχίζεται».

Ο σύλλογος κάνει λόγο για δυσβάσταχτο και παράλογο ποσό, σημειώνοντας πως «αυτό που δεν γίνεται κατανοητό, διαχρονικά, είναι ότι κάθε 1 ευρώ φορολογίας στερείται ουσιαστικά από τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλα αυτά την ίδια στιγμή που Το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και να συνεχίσει το έργο του».

Πέρυσι, δυο παιδιά που μεγάλωσαν στο Χαμόγελο, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος, είχαν στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑ που είχε βγει να πληρώσει τότε ο σύλλογος.

Φέτος, ο ένας από τους δυο, ο Αλέξανδρος Νάκο, αποφάσισε να το επαναλάβει και να στείλει ξανά επιστολή στον πρωθυπουργό.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Χαμόγελο του Παιδιού.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις