Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά των ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά των ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το 2021 παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της να στηρίζει παιδιά σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έθεσε γερές βάσεις τα προηγούμενα χρόνια στηρίζοντας περισσότερους από 2.000 μαθητές από 45 σχολικές μονάδες.

Στο πλαίσιο αυτό μαθητές  νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στα Άγραφα αλλά και στα Δίκαια του Έβρου παρέλαβαν τάμπλετς από το «Μαζί για το Παιδί» για να καλύψουν τις ανάγκες τηλε-εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα στα Άγραφα το «Μαζί για το Παιδί» κάλυψε τις ανάγκες 94 μαθητών από 13 σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία & δημοτικά), ενώ στα ακριτικά Δίκαια του Έβρου στάλθηκαν 8 τάμπλετς για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Την περασμένη εβδομάδα που επέστρεψαν στα σχολεία τους, τα παιδιά είχαν στην διάθεση τους τον σύγχρονο -και απαραίτητο- τεχνολογικό εξοπλισμό, που παραμένει στις σχολικές μονάδες για να αποτελέσει και στο μέλλον εργαλείο για την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Το «Μαζί για το Παιδί» με τις δράσεις του δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και το 2021, μειώνοντας αποστάσεις και ξεπερνώντας εμπόδια.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από αίθουσα δημοτικού σχολείου στα Άγραφα όπου όλα τα παιδιά έχουν το δικό τους τάμπλετ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις