Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ενοχη η κυβέρνηση λένε οι Κύπριοι για την τραγωδία στη ναυτική βάση

Οκτώ στους δέκα πολίτες «δείχνουν» την πολιτική ηγεσία της Κύπρου σύμφωνα με έρευνα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων θεωρεί ότι η ευθύνη για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς βαραίνει περισσότερο την κυβέρνηση στην ολότητά της, όπως προκύπτει σε έρευνα της εταιρείας LS Prime Market Research & Consulting Ltd για λογαριασμό της εφημερίδας «Σημερινή».

Την άποψη αυτή, σύμφωνα με την έρευνα, ενστερνίζονται οκτώ στους δέκα πολίτες (78,23%).

Πιο αναλυτικά, επί του συνόλου των ερωτηθέντων, ποσοστό 25% αποδίδει τη μεγαλύτερη ευθύνη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ το 42% πιστεύει ότι οι ευθύνες βαραίνουν γενικά την κυβέρνηση. Ένας στους δέκα θεωρεί ως κύριο υπεύθυνο το υπουργείο Άμυνας, ενώ ένα 3% το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για εντοπισμό και τιμωρία των ενόχων. Το 80% θεωρεί ότι αυτοί οι χειρισμοί δεν αρκούν, προκειμένου να εξευρεθούν όσοι ευθύνονται και ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αρνητική είναι η εικόνα του Προέδρου Χριστόφια για μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών, με επτά στους δέκα να μην έχουν και την καλύτερη των εντυπώσεων για τον Κύπριο Πρόεδρο, ενώ το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας θα πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Απέρριψε συστάσεις του ΟΗΕ για τα πυρομαχικά η Λευκωσία”

 

Αξιολογούν τις καταθέσεις για την τραγωδία στην Κύπρο

 

Το πρώτο πόρισμα των ειδικών για την φονική έκρηξη στην Κύπρο – Έκαναν ότι δεν έπρεπε να κάνουν

 

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την φονική έκρηξη στην Κύπρο 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε