Ελλάδα

Ένταση στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα – Πρόσφυγες αντέδρασαν στα τεστ για κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανέβηκε το “θερμόμετρο” στη Ριτσώνα όπου ομάδα προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή επιτέθηκαν σε γιατρούς του ΕΟΔΥ το μεσημέρι της Πέμπτης (02.04.2020) οι οποίοι ήθελαν να τους υποβάλλουν στα τεστ για τον κορονοϊό.

Ομάδα προσφύγων που διαμένουν στη Ριτσώνα βρέθηκε στην είσοδο του Κέντρου με απειλητική διάθεση προς τους γιατρούς του ΕΟΔΥ και του ΔΟΜ.

Αρνούνταν να τους γίνουν τα τεστ για κορονοϊό και φώναζαν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αληθινά αλλά έχουν σκοπό να τους στοχοποιήσουν.

Όλο το προσωπικό βγήκε αμέσως έξω, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών.

Click4more Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: 15 οι γιατροί και νοσηλευτές που μπαίνουν σε καραντίνα

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας και των υπευθύνων του κέντρου, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους πρόσφυγες και να τους γυρίσουν στα δωμάτιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου η προσφυγική δομή στη Ριτσώνα μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών.

Εκεί έμενε η γυναίκα που γέννησε πριν από μερικές ημέρες στο “Αλεξάνδρα” και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Από τη στιγμή που βρέθηκε θετική στον Covid – 19 η γυναίκα, ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών της στη δομή.

Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων που επίσης μένουν στη Ριτσώνα, όπως διαπιστώθηκε την Τετάρτη (01.04.2020), οι 20 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

πηγή: tvstar.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χάρης Δούκας για Ανδρέα Μαζαράκη: «Θα προτείνω το κλειστό γήπεδο στου Στρέφη να πάρει το όνομά του»
«Για μένα ήταν πάνω απ' όλα ο Ανδρέας, ένας αγαπημένος φίλος που μου θύμιζε ότι η ζωή αξίζει μόνο όταν τη ζεις ολόκληρη», έγραψε και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης
Ο Χάρης Δούκας και ο Ανδρέας Μαζαράκης
Σε οπλοστάσιο είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους ένας 56χρονος και ένας 27χρονος στο Κορωπί - Έκρυβαν ναρκωτικά, λαθραίο αυτοκίνητο και μηχανές
Για κατοχή παράνομων όπλων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθησαν ένας 56χρονος και ένας 27χρονος στο Κορωπί, όπως έγινε γνωστό...
Συλλήψεις στο Κορωπί