Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένταση στην Ευελπίδων! ΜΑΤ εναντίον ιδιοκτητών των φωτοτυπικών γραφείων – video

Ένταση στην Ευελπίδων! ΜΑΤ εναντίον ιδιοκτητών των φωτοτυπικών γραφείων – video

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (12.09.2018) στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να απομακρύνουν με τη βία τους φωτοτύπες, μετά την προκήρυξη διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) για την μίσθωση χώρων, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες τα φωτοτυπικά μηχανήματα στο δικαστικό μέγαρο.

Η ένταση με τους άνδρες των ΜΑΤ δεν άργησε να γίνει… πραγματικότητα.

Άναψαν τα αίματα με τα ΜΑΤ

Οι ιδιοκτήτες των φωτοτυπικών γραφείων λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους στο χώρο των δικαστηρίων με άδειες που τους έχει χορηγήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και οι οποίες έχουν επικυρωθεί από την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο, ωστόσο, με την προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ η ανάθεση προβλέπεται να γίνει σε ιδιώτες που θα λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο τύπο φωτοτυπικού μηχανήματος.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό με σκανδαλωδώς υψηλά μισθώματα για την εκμίσθωση των χωρών και καταγγέλλουν ότι με αυτό τον τρόπο μεθοδεύεται η εκδίωξη τους από την Ευελπίδων, προκειμένου να αναλάβουν τα φωτοτυπία μεγάλες εταιρείες.

Οι φωτοτύπες, οι οποίοι λειτουργούν νομίμως στα δικαστήρια της Ευελπίδων για περισσότερα από είκοσι χρόνια, έχουν καταθέσει προσφυγή κατά του διαγωνισμού η οποία θα συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις