Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ένταση στην πορεία των εργαζομένων των ΟΤΑ μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών

Ένταση στην πορεία των εργαζομένων των ΟΤΑ μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών

Ένταση υπήρξε στο κέντρο της Αθήνας, στην πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, τα ΜΑΤ μπήκαν μπροστά στους διαδηλωτές προκειμένου να τους κλείσουν το δρόμο. Παράλληλα αναφέρει πως ο Μάκης Βορίδης αρνείται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Προκλήθηκε ένταση και υπήρξαν κάποια σπρωξίματα. 

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε το ΠΑΜΕ

Υπενθυμίζεται πως το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής ξεκίνησε τη συγκέντρωσή στην πλατεία Βάθης στις 09:00 και πήγε προς το Μεταξουργείο, εκεί όπου η ΠΟΕ – ΟΤΑ ξεκίνησε τη δική της συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10:00.

Λόγω της συγκέντρωσης υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ και προς το υπουργείο Εσωτερικών. 

Τα αιτήματα που θέτει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής:

  • Καμιά απόλυση.

  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.

  • Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

  • Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν».

Επίσης για σήμερα έχει προκηρύξει στάση εργασίας ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) για τους συμβασιούχους. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις