Ελλάδα

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Τεταμένο κλίμα και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και στους διαδηλωτές υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ξεκίνησε από τα Προπύλαια και τα επεισόδια ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

epeisodia poreia koufontina epeisodia poreia koufontina epeisodia poreia koufontina epeisodia poreia koufontina

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 150 άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην οδό Πανεπιστημίου αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους κάλεσαν να διαλυθούν .

Οι συγκεντρωθέντες αντέδρασαν με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία έκανε ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα «Αίας», και χειροβομβίδων κρότου λάμψης καθώς και περιορισμένη χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωθέντες προς την πλατεία Ομονοίας όπου παρέμειναν για λίγο και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Από τους αστυνομικούς έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων τα οποία μεταφέρθηκαν στην κρατικά ασφάλεια.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη και δεύτερη πορεία από οργανώσεις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τον ίδιο λόγο στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν τους συγκεντρωθέντες, περίπου 150 άτομα, να απομακρυνθούν και αυτοί μετακινήθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας χωρίς να έχουν σημειωθεί επεισόδια.

 

epeisodia koufontina poreia

epeisodia poreia koufontina epeisodia poreia koufontina

 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη πίσω από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» – Καίει κοντά σε σπίτια, ήχησε το 112
Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου