Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας στην συγκέντρωση της ΟΛΜΕ [video]

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας στην συγκέντρωση της ΟΛΜΕ [video]

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο υπουργείο Παιδείας στην συγκέντρωση της ΟΛΜΕ. Κάποιοι προσπαθούν να ανέβουν τα κάγκελα και απωθούνται από τους αστυνομικούς.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κάνει από νωρίς συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται ότι τα μέλη δεν παρέστησαν στην σημερινή συνάντηση σε αίθουσα της Βουλής στις  9.30 το πρωί. Τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη απο 11 έως 2 μμ.

Δείτε την στιγμή της έντασης

Αντιπαράθεση μεταξύ εκπαιδευτικών και του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου εν όψει του σχεδίου για τις προσλήψεις και το σύστημα μοριοδότησης για τον διορισμό τους. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου ειχε προσκαλέσει  σε συνάντηση τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ προκειμένου να  ενημερώσει για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το σύστημα των διορισμών των εκπαιδευτικών.

«Για εμπαιγμό των εκπαιδευτικών και απαξιωτική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεών τους» καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με ανακοίνωσή της τον υπουργό Παιδείας, απορρίπτοντας την πρότασή του να συναντηθούν στη Βουλή προκειμένου να τους ενημερώσει για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το σύστημα των διορισμών των εκπαιδευτικών.

Ο  πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής κατέστησε σαφές ότι τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί θα δώσουν απευθείας ραντεβού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Από πλευράς ΟΛΜΕ επίσης, έγινε γνωστό, ότι δεν παρίσταται στην συνάντηση με τον υπουργό στη Βουλή , αλλά επιζητά να συναντηθεί με τον κ. Γαβρόγλου το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας ,όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση εκπαιδευτικών.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι «η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις