Ελλάδα

Εντατικοί έλεγχοι στα διόδια εν όψει Πάσχα (pics, video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εορταστική περίοδος του Πάσχα πλησιάζει και οι έλεγχοι στα διόδια είναι εντατικοί, καθώς στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. 

Η απόφαση των ειδικών αλλά και της πολιτείας να συνεχιστεί η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων κατά τις ημέρες των εορτών, έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα και να αποτρέψουν μετακινήσεις πολιτών, οι οποίοι επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες θα προσπαθήσουν να “αποδράσουν” από το λεκανοπέδιο, προκειμένου να σουβλίσουν τον οβελία στο χωριό τους.

Ισχυρή είναι η αστυνόμευση στις Εθνικές Οδούς για τους Αθηναίους που μεταβαίνουν στα χωριά τους και θα πρέπει να έχουν το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης.

Από νωρίς σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης (22.04.2021) στα διόδια της Ελευσίνας άνδρες της Τροχαίας ελέγχουν κάθε όχημα που κατευθύνεται προς την Κόρινθο. Αν και οι περισσότεροι από τους οδηγούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο υπήρχαν κι αυτοί οι οποίοι δεν κατείχαν τα δικαιολογητικά που θα τους επέτρεπαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

diodia

Στο σχέδιο για την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων, προβλέπονται πρόστιμα και έλεγχοι εκ των υστέρων για να διαπιστωθεί αν κάποιοι παραβίασαν τα μέτρα και μετακινήθηκαν εκτός νομού, ενώ προβλέπονται ακόμα και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση εικονικής κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης και ψευδής δήλωσης.

Τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν με αποκορύφωμα την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, όπου παραδοσιακά όλα τα προηγούμενα χρόνια η κίνηση ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι με τα ισχύοντα μέτρα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο το Σαββατοκύριακο. Αυτό ισχύει για τις 24 και 25 Απριλίου, δηλαδή το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, το ίδιο θα εφαρμοστεί και για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 35χρονο για την φωτιά στο Ρέθυμνο – Είχε ανάψει ψησταριά με κατηγορία κινδύνου 4
Από 1 Ιανουαρίου έως και 15 Αυγούστου 2026, έχουν πραγματοποιηθεί 297 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 267 είναι από αμέλεια και οι 30 από πρόθεση
Φωτιά 5
Απολύθηκε ο οδηγός ταξί που ξυλοκόπησε υπάλληλο για μια θέση στάθμευσης στην Πάρο - «Δεν έχει θέση στην επιχείρησή μου»
«Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν εκφράζει ούτε την επιχείρησή μου ούτε τον κλάδο των οδηγών ταξί, ο οποίος σύσσωμος καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα», ανέφερε ο εργοδότης του
Καρέ από το επεισόδιο στην Πάρο
20