Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έντυπο Ε13 για διανομείς προϊόντων: Η διαδικασία υποβολής για όσους χρησιμοποιούν μηχανάκια

Έντυπο Ε13 για διανομείς προϊόντων: Η διαδικασία υποβολής για όσους χρησιμοποιούν μηχανάκια

ΕΝΤΥΠΟ Ε13 – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: Αυτή είναι η διαδικασία υποβολής του Εντύπου Ε13 για κάθε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι για τις διανομές.

Ανακοινώθηκαν οι οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε13 «Δήλωση εργοδότη χρήσης από εργαζομένους του, κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας, κατά την έννοια του άρθρου 2 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 2696/1999, Α’ 57), για τη μεταφορά ή διανομή προϊόντων και αντικειμένων».

Συνοπτικά, η διαδικασία υποβολής εντύπου έχει ως εξής:

Η πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» πραγματοποιείται από την ιστοσελίδα https://eservices.yeka.gr με τους κωδικούς πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (ΟΠΣ του e-ΕΦΚΑ).

Επιλογή του μενού ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ > Δηλώσεις Χρήσης Μοτοποδηλάτου-Μοτοσυκλέτας > Εισαγωγή. Στη συνέχεια, αφού επιλεγεί το Παράρτημα και ως Είδος Εντύπου το «Δήλωση εργοδότη χρήσης από εργαζομένους του, κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, μοτοποδήλατου ή μοτοσυκλέτας», κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή.

Τέλος, συμπληρώνονται τα στοιχεία των ενοτήτων:
Επιχείρηση-Παράρτημα
Εργοδότης-Νόμιμος εκπρόσωπος
Στοιχεία μηχανής/μηχανών.

Το Έντυπο Ε13 «Δήλωση εργοδότη χρήσης από εργαζομένους του, κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, μοτοποδήλατου ή μοτοσυκλέτας», αφού υποβληθεί, λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία και μπορεί να εκτυπωθεί ή να αποθηκευτεί ως αρχείο pdf.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις