Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστή φαρμακευτική αλοιφή

ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστή φαρμακευτική αλοιφή
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παρτίδα γνωστού φαρμακευτικού προϊόντος προσωπικής φροντίδας ανακαλείται από τα ράφια των καταστημάτων ύστερα από απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΦ).

Ο λόγος για παρτίδα της αλοιφής με την εμπορική ονομασία “Fenivir tinted cream 1% w/w” με ημερομηνία λήξης 02/2021 για τον επιχείλιο έρπη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η επίμαχη παρτίδα παρουσιάζει απόκλιση στην εμφάνισή της (φυσικός διαχωρισμός φάσης), κάτι που επηρεάζει αρνητικά την ομοιόμορφη κατανομή της δραστικής ουσίας στην αλοιφή.

Κατόπιν ενημέρωσης του Κατόχου Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), η επίμαχη απόκλιση σχετίζεται με τη σύνθεση του προϊόντος (πιθανόν τη χρωστική ουσία κίτρινο οξείδιο του σιδήρου-Ε172) και μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος κατά τη διάρκεια ζωής του.

Η απόφαση εκδίδεται προληπτικά, στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση του ΚΑΚ. Η εταιρεία Omega Pharma Hellas AE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις