Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΕΟΦ: Απαγορεύει την διακίνηση και διάθεση γνωστού συμπληρώματος διατροφής

ΕΟΦ

Την επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun που διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής, προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης, αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Όπως κάνει γνωστό ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), το προϊόν περιέχει φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των βελγικών Αρχών, αναφέρει ο ΕΟΦ, διαπιστώθηκε ότι περιέχει την μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας Υγείας και σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης απαγόρευσης στις 12 Σεπτεμβρίου 2019.

Η εταιρεία “Herbs n Beauty” και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά εντός 10 ημερών, καταλήγει ο ΕΟΦ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις