Ελλάδα

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης συμπληρώματος διατροφής – Περιέχει απαγορευμένο συστατικό

Πρόκειται για το «Himalaya Herbal Healthcare Liv.52.DS»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής «Himalaya Herbal Healthcare Liv.52.DS» της εταιρείας The Himalaya Drug Company Ινδίας, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.

Με Δελτίο Τύπου ο ΕΟΦ γνωστοποίησε πως το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής περιέχει το συστατικό Solanum Nigrum το οποίο δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια του και συνεπώς έχει απαγορευθεί η χρήση του.

Εκτός αυτού το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος «Himalaya Herbal Healthcare Liv.52.DS» της εταιρείας The Himalaya Drug Company Ινδίας λόγω της παρουσίας του συστατικού Solanum Nigrum, το οποίο δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλειά του, ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η χρήση του στα συμπληρώματα διατροφής.

Επιπλέον, το προϊόν δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ. Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την άμεση εφαρμογή της παρούσης.  Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων στην Ελλάδα – Η είσοδος στην αγορά εργασίας παραμένει αργή, άνιση και σε μεγάλο βαθμό αβέβαιη
Παρά τη μείωση της ανεργίας των νέων τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει σημαντική απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην απασχόληση πρόσφατων αποφοίτων
Πηγή φωτό: iStock
Βρέθηκαν ίχνη παρέμβασης στον τόπο της δολοφονίας μητέρας και γιου στο Αίγιο – Το κρίσιμο 6ώρο και οι νέες καταθέσεις
Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ για το εσώρουχο του 65χρονου, το οποίο φέρει λεκέ που παραπέμπει σε κηλίδα αίματος
Δολοφονία στο Αίγιο