Ελλάδα

ΕΟΠΥΥ: Με ειδικό κωδικό που θα αποστέλλεται στο κινητό η έκδοση γνωματεύσεων

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από τις 3 Φεβρουαρίου 2025
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΕΟΠΥΥ, ξεκινά νέο σύστημα επιβεβαίωσης για πέντε κατηγορίες παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Όπως ενημέρωσε ο ΕΟΠΥΥ, από 3 Φεβρουαρίου 2025 θα απαιτείται επιβεβαίωση/ ταυτοποίηση του δικαιούχου ασφαλισμένου περίθαλψης κατά την έκδοση και την εκτέλεση υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, με τη χρήση ειδικού κωδικού μιας χρήσης (One-Time-Password).

Ο ειδικός κωδικός θα αποστέλλεται με μήνυμα στον πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου κάθε δικαιούχου περίθαλψης όπως αυτός θα δηλωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται κατωτέρω.

Προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, δίνεται η δυνατότητα για μία μόνο φορά, να εκδοθεί και να εκτελεστεί γνωμάτευση υπηρεσιών και προϊόντων υγείας και χωρίς πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, επιλογή που δεν θα είναι διαθέσιμη για τυχόν επόμενες γνωματεύσεις, καθώς θα απαιτείται οι δικαιούχοι περίθαλψης να έχουν προηγουμένως ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Η εφαρμογή ειδικού κωδικού μιας χρήσης (One-Time-Password) για την έκδοση και εκτέλεση γνωματεύσεων ΕΚΠΥ αφορά τις εξής κατηγορίες παροχών υγείας:

  • Φυσικοθεραπείες και ΚΑΑ Ανοικτής Περίθαλψης
  • Ειδική Αγωγή
  • Υγειονομικό Υλικό
  • Υλικά Πρόσθετης Περίθαλψης
  • Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής

Η πιστοποίηση του αριθμού κινητού τηλεφώνου μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) του ΕΟΠΥΥ (μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ www.eopyy.gov.gr), είτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) (μέσω της ιστοσελίδας του www.gov.gr ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών).

Διευκρινίζεται ότι για τις ειδικές περιπτώσεις ανήλικων τέκνων και υπερηλίκων ισχύουν τα εξής:

Ανήλικα τέκνα που δεν έχουν εκδώσει κωδικούς taxisnet: Κατά την έκδοση/εκτέλεση γνωμάτευσης θα γίνεται χρήση του κινητού τηλεφώνου του γονέα, εφόσον έχει κάνει την πιστοποίηση μέσω ΦΑΥ ΕΟΠΥΥ ή ΕΜΕπ.

Υπερήλικες που δεν διαθέτουν αριθμό κινητού τηλεφώνου: Υπάρχει δυνατότητα πιστοποίησης υπερηλίκων στον ΦΑΥ ΕΟΠΥΥ με χρήση αριθμού κινητού τηλεφώνου του φροντιστή τους. Στη συνέχεια, η έκδοση/εκτέλεση γνωμάτευσης θα πραγματοποιείται με χρήση του πιστοποιημένου αριθμού κινητού τηλεφώνου του φροντιστή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Την επόμενη εβδομάδα οι τοξικολογικές του Γιώργου Μαζωνάκη - Καταθέτουν οι εργαζόμενες του ιατρείου για τον θάνατό του
Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες επικοινωνίες μεταξύ της γιατρού και του υπνοθεραπευτή που κατάθεσε τη Δευτέρα - Σε εξέλιξη οι έρευνες από την ΑΑΔΕ για τις οικονομικές συναλλαγές του ζευγαριού
Οι 2 κατηγορούμενοι γιατροί
Ακόμα και πισώπλατα μαχαίρωνε ο 27χρονος την Πηνελόπη στην Ηγουμενίτσα - Κοιμόταν για ώρες ο δράστης μετά το φονικό
Ο 27χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για οπαδική βία και μικροκλοπές - Γιατί τα οικονομικά κίνητρα που ο ίδιος ισχυρίστηκε δεν πείθουν τις αστυνομικές αρχές - Απολογείται την Πέμπτη
25χρονη Πηνελόπη 8
Τα δύο ραντεβού του Μαζωνάκη για πλασμαφαίρεση και τα sms μεταξύ της γιατρού και υπνοθεραπευτή - «Σε πήρα στον λαιμό μου»
Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να κάνει δύο πλασμαφαιρέσεις στο μοιραίο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι - Η συνάντηση με τον υπνοθεραπευτή και τα μηνύματα που ρίχνουν φως στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης
14
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τα κινητά τηλέφωνα θα δώσουν «απαντήσεις» για το κίνητρο του δράστη – «Τσακωμός για 1.900 ευρώ»
Στον 27χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας
7