Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων 2023: Ανοιχτά μαγαζιά και την παραμονή Πρωτοχρονιάς – Τι ώρα κλείνουν σήμερα

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων 2023: Ανοιχτά μαγαζιά και την παραμονή Πρωτοχρονιάς – Τι ώρα κλείνουν σήμερα
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά και αύριο Κυριακή, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τους καταναλωτές να σπεύδουν στις αγορές για τα τελευταία ψώνια τους. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αυτά τα δύο 24ωρα, καθώς θα είναι ανοιχτά και τα σούπερ μάρκετ, αφού ισχύει το εορταστικό ωράριο καταστημάτων.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο (30.12.2023) τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 09:00 έως τις 21:00 ενώ αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς αναμένεται να είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 18:00, όπως έχει προταθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για το εορταστικό ωράριο καταστημάτων.

Ό,τι ισχύει για τα μαγαζιά θα ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και στις 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα.

Καθώς λοιπόν η κίνηση της αγοράς την εορταστική περίοδο αυξάνεται, οι λιανέμποροι προσδοκούν ότι ο τζίρος του Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει τα περσινά 3,83 δισ. και θα κινηθεί πάνω από τα 4 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, φαίνεται ότι διαχρονικά το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ένδυση – υπόδηση, τα παιχνίδια και τα καλλυντικά, τα ηλεκτρονικά είδη και οι μικρές ηλεκτρικές συσκευές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις