Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Επαναπατρίστηκαν σπάνια αρχαία ελληνικά νομίσματα

Επαναπατρίστηκαν σπάνια αρχαία ελληνικά νομίσματα

Πέντε σπάνια αργυρά αρχαία ελληνικά νομίσματα, εξαιρετικής τεχνοτροπίας, τα οποία επρόκειτο να δημοπρατηθούν σε οίκους του Μονάχου και της Ζυρίχης, επαναπατρίστηκαν.

Τα τρία, από αυτά τα αρχαία ελληνικά νομίσματα, τα οποία είχαν βγει παράνομα από την χώρα, επαναπατρίστηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου από το Μόναχο. Πρόκειται για έναν στατήρα Λίνδου του πρώτου μισού του 5ου αιώνα π.Χ., ένα οκτάδραχμο του βασιλιά των Ηδονέων Γέτα, με χρονολογία κοπής γύρω στα 480-460 π.Χ., και έναν στατήρα Ήλιδας του 328 π.Χ. περίπου.

Τα αρχαία ελληνικά νομίσματα παραδόθηκαν από τις βαυαρικές αστυνομικές Αρχές στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, επέστρεψαν στην Αθήνα και φυλάσσονται στο Νομισματικό Μουσείο, το οποίο βοήθησε στην ταύτισή τους.

Ο επαναπατρισμός των νομισμάτων συνδέεται με την εξάρθρωση, τον Οκτώβριο του 2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που είχε έδρα την Ελλάδα και πλοκάμια σε πολλές άλλες χώρες και σχετιζόταν με την παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις